Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajniraš, a želiš 3D printer? Prijavi se na „NeMogući dizajn“!

Romana Ban

Romana Ban

19.04.2019.

Za kraj radnog tjedna donosimo vam informaciju o super prilici koja se pruža mladim dizajnericama i dizajnerima u okviru međunarodnog projekta „A_MADAM“ (Advanced Design for Optimal Dynamic Properties of Additive Manufacturing Products). Naime, do 1.5.2019. otvoren je natječaj za najbolje dizajnersko rješenje i dizajn prototipova za mlade dizajnere!

Cilj ovog natječaja je promicanje mladih dizajnera, inženjera i arhitekata, kao i poticanje studenata na modeliranje složenih objekata, koje je inače teško proizvesti konvencionalnim tehnologijama, pomoću 3D softverskih alata.

Uvjeti za prijavu

Natječaj je otvoren za mlade dizajnere/ice u rasponu od 18 do 35 godina starosti iz područja zemalja Europske unije, Srbije te Bosne i Hercegovine, a rok za prijavu je 1. svibnja 2019. godine.

Najuspješnija rješenja bit će nagrađena 3D printerima i skenerom, koji će biti dodijeljeni na svečanoj promociji pobjednika tijekom izložbe „NeMogući dizajn – A_MADAM“, u rujnu 2019. u sklopu manifestacije „Noć istraživača“ u Beogradu.

Više informacija o uvjetima natječaja dostupno je na stranicama TOPOMATIKE, hrvatske tvrtke sudionice projekta.

Primjeri radova s ranijih natječaja mogu se pogledati na: http://www.3dimpuls.com/radovi

Jedan sudionik može prijaviti na natječaj do tri 3D modela u odgovarajućoj kategoriji. 3D modeli moraju biti dimenzija manjih od 190x240x300 mm. Debljine zidova modela moraju biti veće od 0,8 mm.

Teme natječaja su: korisni predmeti u kućanstvu, ukrasni predmeti, dijelovi garderobe i obuće, nakit, maske i dijelovi automobila, motora i bicikala.

Modeli se prijavljuju i šalju putem web stranice http://www.3dimpuls.com/en/user/impossible_design_2019

Način ocjenjivanja

Stručni žiri će nagraditi tri najuspješnija autora, koji se određuju nakon ocjenjivanja modela. Svakom autoru će se uzimati u obzir model koji je ocijenjen najvišom ocjenom. Stručni žiri koji će odlučivati o pobjednicima čine profesori tehničkih i umjetničkih fakulteta, inženjeri, dizajneri te privrednici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije.

Kriteriji za ocjenjivanje bit će složenost oblika 3D modela, estetika 3D modela i upotrebna vrijednost modeliranog objekta.

Bogate nagrade

Nagrada publike određivat će se na temelju broja glasova prikupljenih putem web stranice www.3dimpuls.com od 2. svibnja do 1. lipnja 2019. godine.

Pobjednici natječaja bit će nagrađeni diplomama, 3D printerima  i 3D skenerom!

Prototipovi 3D modela, na osnovu kojih su dodijeljene nagrade autorima, bit će proizvedeni odgovarajućim postupkom aditivne proizvodnje i izloženi na svečanoj promociji.

Puno sreće svima koji se odluče prijaviti!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti