Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Javni prostor u Dizajnerskoj početnici

Romana Ban

Romana Ban

26.06.2019.

Suradnjom splitske Umjetničke akademije s Hrvatskim dizajnerskim društvom, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita, u našem se gradu održavaju besplatne kreativne radionice za djecu i mlade, nazvane “Dizajnerska početnica”.

Program je to kreativnih radionica pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljima programa, polaznice i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Nadolazeća radionica, koja će se održati u subotu, 29.6..2019. od 10 do 12 h, na lokaciji Umjetničke akademije (Zagrebačka 3), namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a bavit će se oblikovanjem javnog, zajedničkog prostora grada.

Besplatnu dvosatnu radionicu održat će Goran Radošević, a sudionice i sudionici će imati priliku upoznati se s pojmom vizualnog zagađenja i potrebom za promišljenim dizajnom u javnom prostoru.
Važno je istaknuti da je radionica prilagođena svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, no broj sudionika je ograničen pa preporučujemo da požurite s prijavom na dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Krajnji rok za prijave je petak, 28.6.2019. u 17 sati.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti