Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DIZAJNERSKA POČETNICA: Počinje nova sezona besplatnih dizajnerskih radionica za djecu

Split Tech City

Split Tech City

18.10.2022.

Započela je nova sezona Dizajnerske početnice, programa kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.

Navedene radionice su besplatne i prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Uveži svoj sketchbook!

Sljedeća Dizajnerska početnica namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a održava se ove subote (22.10.) od 10 do 12 sati u prostorijama Umjetničke akademije (Zagrebačka 3).

Polaznici će na radionici “Uveži svoj sketchbook” izraditi vlastiti sketchbook, prilikom čega će usvojiti na koji način dizajner sudjeluje u procesu nastanka knjige.

Radionica ima za cilj potaknuti kreativno izražavanje vizualizacijom informacije, samostalnost djeteta u radu te razviti psihomotoričke vještine kroz proces izrade uveza knjige za skiciranje ideja.

Broj sudionika je ograničen. 

Prijave se šalju na dizajnerskapocetnica@umas.hr do petka, 21.10., u 17 sati.

Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditeljici radionice:

Voditeljica radionice je Ana Bodrožić, dizajnerica vizualnih komunikacija koja, nakon diplomiranja na Odsjeku dizajna pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, profesionalni put nastavlja radom u studiju Kazinoti&Komenda, agenciji Remake i freelance projektima. 

Iskustvo mentoriranja razvija kroz nastavu i radionice kao asistentica oblikovnih kolegija na Odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija u Splitu.

O Dizajnerskoj početnici:

Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. 

Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti