Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajnerska početnica posvećena bojama

Romana Ban

Romana Ban

08.04.2019.

U našem se gradu rađa nova generacija dizajnera, i to zahvaljujući besplatnim radionicama nazvanim „Dizajnerska početnica“, koje se realiziraju suradnjom Umjetničke akademije s Hrvatskim dizajnerskim društvom, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Program je to kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljima programa, polaznice i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Nadolazeća radionica, koja će se održati u subotu, 13.4.2019. od 10 do 12 h, na lokaciji Umjetničke akademije (Zagrebačka 3), namijenjena je mladima srednjoškolskog uzrasta, a tematski je vezana uz Festival znanosti, ove godine posvećen boji.

Besplatnu dvosatnu radionicu “Boje” održat će splitski dizajnerski dvojac Kazinoti&Komenda, a sudionice i sudionici će imati priliku saznati zašto je boja važna u dizajnu, kako bi dizajn izgledao bez boje i zašto se ponekad dizajneri boje boje. Nakon predavanja je predviđeno nekoliko zabavnih i praktičnih vježbi. Materijal vas čeka u prostorijama UMAS-a, trebate samo doći dobre volje i otvorenog uma.

Važno je istaknuti da je radionica prilagođena svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, no broj sudionika je ograničen pa preporučujemo da požurite s prijavom na dizajnerskapocetnica@umas.hr. Krajnji rok za prijave je petak, 12.4., u 17 sati.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti