Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajnerska početnica; Ilustriraj

Split Tech City

Split Tech City

09.12.2020.

S obzirom da trenutno nije moguće održavati radionice, organizatori Dizajnerske početnice pobrinuli su se da mladi kreativci ne ostanu zakinuti pa su im pripremili online zadatak na koji mogu poslati svoje radove.

Zadatak glasi:

Ilustriraj jednu priču ili novinski članak po izboru. Prikaži tekstualni predložak kroz jednu ilustraciju (primjerice ključna poanta/informacija novinskog članka). Ukoliko želiš ilustrirati neku priču (opširnijeg sadržaja), odaberi jedan dio ili scenu za prikazati.

(Uz rad svakako navedi naslov priče ili novinskog članka koji si ilustrirala/o).

Radove možete poslati do petka 11.12.2020. u 17 h te će odabir radova biti objavljen na njihovoj Facebook stranici, a svi će sudionici dobiti povratnu informaciju/komentar/savjet za poslan rad.

Sudjelovati mogu svi osnovnoškolci i srednjoškolci, a radove pošaljite na mail: dizajnerskapocetnica@umas.hr. Voditeljica zadatka je Jelena Perišić.

“Ilustracija je jedna od formi vizualnog komuniciranja, koja je nerijetko i nositelj dizajna. Može pojasniti, vizualno prepričati ili učiniti tekstualni sadržaj atraktivnijim. Također, funkcionira i kao samostalno djelo. Može biti dekoracija, interpretacija ili vizualno objašnjenje teksta, koncepta ili procesa, integrirana u oglašivačkim medijima poput plakata, časopisa, novina, knjiga, animacija, videoigara i filma. Ovisno o svrsi, ilustracija može biti ekspresivna, stilizirana, realistična ili isključivo tehnička itd.”

 

 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti