Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Prilika za osnovnoškolce: Naučite dizajnirati društvenu igru!

Romana Ban

Romana Ban

02.07.2019.

I ovog se vikenda održava Dizajnerska početnica za najmlađe; riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za djecu i mlade koje vode profesionalni dizajneri iz različitih područja djelovanja, a koje se organiziraju suradnjom splitske Umjetničke akademije s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljima programa, polaznice i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Nadolazeća radionica, koja će se održati u subotu, 6.7.2019. od 10 do 12 h, na lokaciji Umjetničke akademije (Zagrebačka 3), namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole, a bavit će se dizajnom društvenih igara. Besplatnu dvosatnu radionicu održat će Marija Polović, a polaznici/e radionice sudjelovat će u kreativnom oblikovanju naracije i dizajniranju karaktera za društvenu igru. 

Važno je istaknuti da je radionica prilagođena svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, no broj sudionika je ograničen pa preporučujemo da požurite s prijavom na dizajnerskapocetnica@umas.hr. Krajnji rok za prijave je petak, 5.7.2019. u 17 sati.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti