Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajnerska početnica: Besplatna radionica za srednjoškolce o izradi logotipa

Split Tech City

Split Tech City

22.11.2022.

Vrijeme je za novu Dizajnersku početnicu, ovog puta namijenjenu srednjoškolcima!

Radionica će se održati 26.11. (subota) od 10-12 sati na Umjetničkoj akademiji (Zagrebačka 3).

Sudionici će se na radionici upoznati s procesom izrade logotipa i različitim vrstama logotipa koji postoje.

Nakon kratke prezentacije i upoznavanja s problematikom izrade logotipa, dobit će zadatak da uz pomoć asistenata osmisle logotip za Multimedijalni kulturni centar Split (MKC).

Interdisciplinarni rad Centra ostavlja razne mogućnosti za probuditi kreativnost kod polaznika i doći do željenog vizuala.

Radionica je namijenjena učenicima od 1.-4. razreda srednje škole, a prijave se šalju do 25.11. u 17 sati na dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Voditelj radionice bit će Ivan Perkov.

O voditelju radionice:

Ivan Perkov je grafički dizajner iz Šibenika. Magistrirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine na smjeru grafički dizajn. Radio je kao grafički dizajner u marketinškoj ageniciji i na raznim freelance poslovima. Trenutno radi kao dizajner u studiju za digitalne proizvode. 

Interesi su mu na području bredinga, logotipa, grafičkog dizajna i digitalnih produkata. Izvan svijeta grafičkog dizajna velika strast su mu grafiti i ulična umjetnost, što je i utjecalo na početak bavljenja dizajnom u samom početku.

O Dizajnerskoj početnici:

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.

Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti