Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Digitalna volonterska zajednica: Predstavljamo novitete u digitalnoj tranziciji u radu udruga

Split Tech City

Split Tech City

28.04.2023.

Korištenje digitalnih alata u svakodnevnom radu postala je nužnost.

Split Tech City u suradnji s partnerima, a u sklopu projekta Digitalna volonterska zajednica, organizira javno događanje s ciljem promocije digitalnih alata dostupnih u radu organizacija civilnog društva (OCD).

U Splitu će se 10. svibnja 2023. u The Works coworkingu (Spinčićeva 2b) okupiti predstavnici civilnog sektora s ciljem prezentacije digitalnih rješenja za neprofitne organizacije. 

Putem projekta Digitalna volonterska zajednica razvijeni su Priručnik za digitalne komunikacije i Priručnik za organiziranje ureda na daljinu, Priručnik za organiziranje volonterskih i donatorskih aktivnosti te aplikacija DonatQR+ za prikupljanje donacija za volonterske kampanje.

Cijeli set edukacija organiziran je za predstavnike OCD, a Platforma je korištena u nekoliko uspješnih akcija na lokalnoj razini.

Osim ovih rješenja, predstavit će se nacionalna platforma Volonteka te financijski softver za udruge projekta Pro – NGO. 

Bit će ovo i prostor za raspravu o digitalnoj tranziciji organizacija te korištenju alata s ciljem olakšavanja sve složenijih administrativnih i financijskih poslova s kojima se udruge susreću. 

Događanje je besplatno, no radi ograničenja dostupnih mjesta potrebno je potvrditi sudjelovanje. 

Prijave su dostupne putem ove pristupnice.

Projekt Digitalna volonterska zajednica financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 61.403,94 €, od čega je sufinancirano 85% iz ESF-a, a 15% sufinancirano iz državnog proračuna kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti