Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

STC Design Week 2023: Hrastovcu, Stefanoviću, Arasu i Perkovu dizajn je način života!

Split Tech City

Split Tech City

06.06.2023.

Prošlog je tjedna, pod pokroviteljstvom Grada Splita te agencija AGILO i Aras™ Digital Products, održan prvi Split Tech City Design Week.

Želja nam je bila dovesti vam stručnjake koje nemate često priliku slušati u Splitu. Zato smo u sklopu Tjedna dizajna 31.5. u The Works coworkingu organizirali Design Day, na kojem su održana dva predavanja i panel rasprava s profesionalcima od kojih se može puno naučiti. 

Po dobrom starom običaju, sve smo snimili, tako da na Split Tech City YouTube kanalu možeš “utvrditi gradivo” kad god poželiš!

Jedan od najvećih domaćih tipografa, Marko Hrastovec (Hot Type), održao je predavanje “Kako nastaju fontovi?”.

Bilo je fascinantno čuti kolika promišljanja i rad stoje iza kreiranja slova za različite vizualne identitete i marketinške kampanje.

Iz Beograda nam je stigao cijenjeni dizajner Bojan Stefanović (Studio Logoholik), koji nam je kroz predavanje “Game of Design” govorio o razvoju svoje karijere i naučenim lekcijama.

Kakve veze košarka ima s dizajnom i osobnim razvojem, saznaj u ovom motivirajućem predavanju!

Uz Marka Hrastovca i Bojana Stefanovića, na panel raspravi “Feedback kao neizostavan alat u dizajnu” sudjelovao je Ivan Aras (Aras™ Digital Products).

Kako se nose s negativnim povratnim informacijama, znaju li ih i sami dati te koliko su uopće povratne informacije važne za razvoj cijelog tima i finalnu kvalitetu proizvoda, komentirali su u razgovoru koji je moderirala Romana Ban (Split Tech City).

Nažalost, radionica “Ekspresivna slova” Marka Hrastovca odgođena je za jesen, kad se nadamo većem interesu, no radionica “Brendiranje mobilne aplikacije” Ivana Perkova (Aras™ Digital Products) održana je 3.6. u The Works coworkingu.

“Radionica je prošla odlično! Prostor je super, a participanti su bili zadovoljni. Bili su različitih stupnjeva znanja o radu u Figmi, ali uspjeli su svi izgurati zadatak”, komentirao nam je Ivan Perkov nakon radionice.

Još jednom zahvaljujemo agencijama AGILO i Aras™ Digital Products na sponzorstvu Split Tech City Design Week-a, a posebno svima vama koji ste sudjelovali i upijali znanje od majstora dizajnerskog zanata! 🙂

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti