Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Design Hub Split poziva te na razgovor s Marcellom Zanki

Split Tech City

Split Tech City

13.05.2024.

Design Hub Split opet priprema nešto zanimljivo; na već dobro poznatoj Smartspace adresi, 14.5. (utorak) s početkom u 18.30 čeka te još jedan razgovor koji će te, sigurni smo, inspirirati i nečemu naučiti!

U novom Design Hub razgovoru imat ćeš priliku upoznati splitsku redateljicu Marcellu Zanki, koja je magistrirala vizualne komunikacije na UMAS-u.

Marcella Zanki iskusna je hrvatska filmska redateljica, a njezin rad kombinira snažnu vizualnost i umjetnički pristup sa psihološkim štihom.

Kako organizatori ističu, Marcella je vješta u reklamama, dokumentarcima, kratkim filmovima i glazbenim spotovima, a za svoj je rad nagrađena brojnim priznanjima.

Njezin kratki film “ODE TO YOUTH” imao je svjetsku premijeru na NOWNESS-u, globalnom video kanalu koji prikazuje najbolje iz svjetske kulture, a snimila je i niz dokumentaraca za popularnu medijsku platformu VICE.

Osvojila je MTV i druge nagrade za glazbene videospotove i bila je u Službenoj selekciji nagrade Vogue za svoj modni film. TVC “Tvoja Cockta, Tvoja stvar” dobila je nagrade, izazvala žestoke reakcije javnosti i napravila hrabar iskorak u oglašavanju na Balkanu.

Marcella trenutno razvija i radi na svom debitantskom dugometražnom dokumentarcu i igranom filmu.

Ona je i analogna fotografkinja u žanrovima portretne, pejzažne i suvremene umjetničke fotografije. Njezine fotografije i intervjui objavljuju se u raznim online i tiskanim časopisima kao što su VICE, VOGUE.it, NAKID MAGAZINE, ELLE MAGAZINE, ROLLING STONE, SOMEWHERE MAGAZINE, HYPEBAE itd.

Počela je izlagati svoje umjetničke radove prije 10 godina. Imala je 8 samostalnih i 10 grupnih izložbi. Većinom izlaže u Europi i Velikoj Britaniji, ali imala je i jednu samostalnu izložbu u New Yorku.

Ako želiš upoznati ovu splitsku umjetnicu svjetskoga glasa, ne propusti sljedeći Design Hub razgovor!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti