Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Odveli smo Piniju Poljaković na Dane komunikacija. Evo njenih dojmova!

Split Tech City

Split Tech City

28.04.2023.

Znaš li da su se od 20. do 23. travnja 2023. u Rovinju održali deveti Dani komunikacija?

Riječ je o cijenjenom festivalu tržišnoga komuniciranja i kreativnosti, koji svake godine okupi nekoliko tisuća sudionika i izdvoji najbolje od najboljega za domaće kreativce, dizajnere, komunikatore, marketingaše, digitalce, medije i druge komunikacijske profesionalce.

Mi smo ove godine dobili priliku poslati “nekog svog” da iz prve ruke iskusi čari ove konferencije svjetskoga glasa.

Nismo se puno dvoumili – odabir je pao na našu suradnicu Piniju Poljaković (Art Media), komunikacijsku stručnjakinju koja je odnedavno u poduzetničkim vodama.

Pinija Poljaković kao moderatorica FuckUp panela na drugom Split Tech City Festivalu tehnologije i poduzetništva (Fotograf: Bruno Dubravec)

Pinija je u zadnjih godinu dana naš prvi izbor za vođenje konferencija, moderiranje panela, držanje radionica javnog nastupa i sl.

Ako vam treba netko takvog profila, od srca preporučujemo da se javite upravo Piniji!

A sad je vrijeme za njene dojmove s Dana komunikacija!

Dani komunikacija by Pinija

Par dana prije…

Proljeće je. Dani su sve duži. Sunce je sve jače. I uzbuđenje je sve veće. Jer bliže se Dani komunikacija. Srce lagano titra pred novim programom genijalnih predavača i panelista iz cijelog svijeta. 

Pokušavam organizirati dvije važne stvari. Prvo, pokušati odabrati što sve uhvatiti u 3 paralelne hale. Nije lak izbor. I drugo, organizirati put iz Dalmacije u Istru. 

Umjetna inteligencija nam dramatično mijenja svijet, ali ove dvije regije su još uvijek povezane kao u Napoleonovo doba.

Ipak, sva muka se isplati. Prijevoz dogovoren, smještaj bukiran, kofer spreman, um naoštren. Krećemo.

Na Danima

Dočekuju nas sunčani Rovinj i nasmiješena lica na ulazu na konferenciju. Dobivamo narukvice i oteži goodie bag pun nekih mljac proizvoda. A lito ide mala…

Uvijek kad dolazim na konferencije osjećam se pomalo kao izgubljena klinka koja dolazi u novu školu. Kakvi će biti profesori? Koja predavanja da odem poslušati? Hoću li upoznati zanimljive ljude? Koja je ono cool ekipica u kutu? 

Nisam se ni snašla, već srećem neka draga lica, upoznajem nova. Svi su lagano uzbuđeni, pričaju o onome što su čuli ili koga idu slušati iduće. Početak je obećavajuć. 

Četvrtak je zagrijavanje, petak i subota su udarni. U tri paralelne hale biram između tema poduzetništva, kampanja, marketinga, uspješnosti brenda, predviđanja utjecaja umjetne inteligencije na kreaciju, poslove, demokraciju, budućnost čovječanstva… 

Kad uđem u halu A, osjećam spoj plemenske povijesti i SF-a.

U sredini, na okrugloj pozornici izmjenjuju se predavači, a uokolo sjedi gomila. Svi zidovi prostorije postaju golemi ekrani, a basevi najavne glazbe prije svakog predavanja vibriraju u prsima. 

Istovremeno zadovoljenje iskonske ljudske potrebe za skupljanjem oko vatre i pričanjem priča i totalno futurističkog osjećaja prostora.

Teško da na takav ambijent itko može ostati ravnodušan.

No paket je potpun upravo zahvaljujući sadržaju. Nevjerojatni kreativci i poduzetnici s okrugle pozornice otkrivaju vlastite uspjehe i greške, otvaraju mi nove perspektive, inspiriraju me i tjeraju da svako malo otvorim tekicu i zapišem neku misao, ideju, inspiraciju.

Pričaju svoju priču. I pomažu nama da stvaramo svoju.

U pauzama izlazim na sunce, razmjenjujem dojmove, gledam gdje ću iduće. Neka predavanja odlučujem slušati iz parkića ili s ležaljke na plaži. Live streaming iz idile. 

Ova konferencija ne priča samo o kreaciji i komunikaciji, ona ti da poziv i dozvolu da na partijima od 23 h do 5 h razludiš u ritmovima fantastičnih dj-eva.

Pazi organizacija i na to da se dovoljno naspavaš, dođeš sebi i pridružiš se drugima idući dan u 11 h. I onda sve ispočetka.

Nakon Dana komunikacija

Tijekom Dana komunikacija guštaš u jednom od najljepših gradova Jadrana, nakon konferencije obiđeš malo Istre i probaš njihove delicije. Ma baš sva osjetila uživaju u ovim Danima. 

Meni su Dani komunikacija lunapark za odrasle kreativce. Ako smo uopće ikad (do kraja) odrasli.

Bravo ekipa i vidimo se dogodine!

Naslovna fotografija: Emica Elveđi/PIXSELL, Dani komunikacija

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti