Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Nedostaje toliko kadra da su čak i žene dobrodošle u ICT sektor?

Romana Ban

Romana Ban

28.04.2022.

Već se godinama četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu diljem svijeta obilježava Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u, tj. u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija (eng. Information and Communications Technology).

Na ovaj se način želi naglasiti važnost usmjeravanja djevojaka na obrazovanje i karijeru u STEM područjima.

Čak i žene?

Je li to zato što svakim danom nedostaje sve više kadra pa su “čak i žene” dobrodošle kao stručnjakinje u tehnološkom sektoru? 😉

Nećemo biti negativni i sarkastični, već ćemo se usredotočiti na dobrobiti koje cijelo društvo dobiva uz obrazovane, snažne i visoko plaćene djevojke i žene.

Uz želju da, slijedeći svoje afinitete, strasti i snove, sve više djevojaka izabere programiranje, razvoj aplikacija, strojno učenje i sl. kao smjer svoje karijere, podsjećamo te na nekoliko izvrsnih #girlpower predavanja koja smo organizirali proteklih godina.

Nadamo se da će te entuzijazam i znanje ovih mladih dama nadahnuti!

Nina Erceg (Include)

Nina Erceg, rodom iz Zadra, završila je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a od završetka studija bavi se obradom slike i videa koristeći metode strojnog učenja.

Zaposlena je u tvrtki Include, a 30.1.2020. gostovala je na našem Women in tech meetupu predavanjem Umjetna inteligencija u vanjskom oglašavanju.

Ivana Šerić (Philadelphia 76ers)

Ivana Šerić je Splićanka zaposlena kao podatkovna znanstvenica (eng. data scientist) u NBA klubu Philadelphia 76ers.

Njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije, o čemu nam je govorila na predavanju Data science u košarci: od neobrađenih podataka do strategije na utakmici.

To predavanje, održano 13.8.2019. u sklopu našeg Women in tech meetupa, bilo je jedno od najposjećenijih koje smo ikad organizirali. 🙂

Iva Majstorović (Degordian)

Iva Majstorović je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a završila je u IT sektoru, obavljajući poslove za koje dotad nije ni čula.

Već godinama obnaša različite funkcije u agenciji Degordian, a o svom nam je zanimljivom iskustvu govorila na predavanju Dream job postoji, održanom 20.11.2019. u sklopu našeg Women in tech meetupa.

IT djevojke

A sad je vrijeme da svim “svojim” djevojkama i ženama u ICT sektoru u svoje i naše ime čestitaš njihov dan! 🙂 Ako si i ti među njima, čestitamo i tebi!

P.S. Slobodno nam dojavi priče o zanimljivim IT djevojkama, rado ćemo ih podijeliti!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti