Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

CODERS’ KITCHEN: Maurerovi programeri uvest će te u Go programski jezik

Split Tech City

Split Tech City

30.11.2022.

Vrijeme je za drugo izdanje Coders’ Kitchen meetupa!

Ako ti nije poznato, riječ je o meetupu na kojem će se, kroz niz razgovora i druženja sa splitskom IT zajednicom, govoriti o temama kao što su moderni trendovi u razvoju softvera, cloud computing, big data, microservisi, DDD i QA automatizacija, s posebnim naglaskom na open source.

Ovu programersku “kužinu” sponzorira Maurer Electronics Split, IT tvrtka koja je nedavno proslavila prvih pet godina uspješnog rada. 

Go, Go!

Drugo izdanje Coders’ Kitchen meetupa održat će se 2.12.2022. (petak) s početkom u 18.45 u PICS-u na FESB-u (Ruđera Boškovića 32).

“Programeri i svi koje zanima vrli ICT svijet, svratite i poslušajte predavanje Jakova Kusića, razvijatelja softvera iz samozatajnog Maurer Electronics Split (dio njemačke grupacije Bundesdruckerei) na temu Uvod u Go programski jezik, pozivaju organizatori.

Ovo predavanje održat će se u suorganizaciji Coders’ Kitchena s Go Dalmatia, splitskom Golang korisničkom grupom, te će biti održano na hrvatskom jeziku.

Više o Go programskom jeziku

Go, poznat i kao Golang, je open-source, kompajliran i statički tipiziran programski jezik koji je dizajnirao Google. Napravljen je da bude jednostavan, siguran, čitljiv i učinkovit. 

Programski jezik Go dizajnirali su 2009. Robert Griesemer, Rob Pike i Ken Thompson, inženjeri Googlea, od kojih nitko navodno ne voli C++.

Go je brzo postao vrlo popularan i postao je prvi izbor mnogih programera zbog svoje jednostavnosti i učinkovitosti te sigurnog i višezadaćnog rada aplikacija.

Go se koristi za programiranje na strani poslužitelja (backend), razvoj igara, programiranje u oblaku (cloudu), čak i za Data Science. Također je popularan za izradu alata naredbenog retka (CLI aplikacija).

I divovi koriste Go

Danas mnogi tehnološki divovi koriste Go, a među njima su Google, Netflix, Twitch, Ethereum, Dropbox, Kubernetes, Docker, Heroku i mnogi drugi.

Doista ne čudi što Kubernetes, Docker i Heroku koriste Go jer je programiranje temeljeno na oblaku (cloud computing) jedan od glavnih razloga zašto je Go dizajniran.

Sponzor događanja, Maurer Electronics Split, i ovog će puta osigurati pizzu i piće kako bismo nakon predavanja i Q&A sesije mogli nastaviti ugodno druženje u prostorima PICS-a na FESB-u. 

Vrijedi spomenuti i da, ako si zainteresiran/a za mogućnosti zapošljavanja koje nudi Maurer, možeš razgovarati s organizatorima nakon predavanja. Za sudjelovanje na predavanju prijavi se ovdje.

Vidimo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti