Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

CodeMage: Uzbudljiva godina je iza nas!

Split Tech City

Split Tech City

16.12.2022.

Drago nam je popratiti uspjehe splitskih tvrtki koje iz godine u godinu rastu i zaslužuju priznanja za velike projekte na kojima rade.

S druge strane, posebno nam je zadovoljstvo pratiti rad malih tvrtki od njihovih samih početaka. Takva je i mlada programerska firma CodeMage, koja je praktički od samog osnivanja postala članicom Split Tech City zajednice.

Zanimalo nas je kako im je protekla ova godina, na čemu su radili i što ima nova, stoga smo porazgovarali s jednim od njihovih osnivača, Krešimirom Čondićem

BitKonan – od vrha do dna

Krešimir je kao njihovo najvažnije postignuće u prethodnoj godini istaknuo

release BitKonan platforme za trgovanje kriptovalutama.

Na toj su platformi, kazao je, radili punom parom preko godinu dana prije nego je ista bila spremna za oči javnosti.

Riječ je o novoj inačici burze koja je zamijenila i unaprijedila prethodnu platformu, ne samo novim izgledom, nego i mnogim novim značajkama, koje uz to mogu podnijeti puno veći broj transakcija nego prije.

“Uz Bitcoin Store, BitKonan je drugi veliki proizvod koji razvijamo od vrha do dna za istog klijenta i ne možemo biti ponosniji na to.”

Sustav će, objašnjava Krešimir, svakako nastaviti dobivati nove značajke:

“Pozivamo svakoga tko se možda premišlja želi li dublje uroniti u trgovanje kriptom da svakako proba jedinu hrvatsku platformu koja to nudi!”

Termini više neće biti problem

Osim rada na platformi BitKonan, započeli su suradnju sa zagrebačkom tvrtkom Recre, s kojom rade na startup projektu aplikacije čiji je cilj omogućiti organizaciju rekreacijskih sportskih događaja (termina) na jednostavan način.

Preko platforme će se moći tražiti dodatni igrači za termin, kao i dogovarati svi detalji, što se dosad uglavnom radi organizacijom ogromnih neefikasnih grupa.

“Kasnije planiramo izaći i sa sustavom za rezervaciju terena, tako da nam je cilj riješiti sve aspekte problema organizacije rekreativnog sporta”, objasnio je Krešimir.

Inicijalna verzija aplikacije izlazi na tržište u prvoj polovici 2023., a CodeMage ekipa jedva čeka podijeliti svoj rad s javnošću i nastaviti ga razvijati na korist svima.

Mali, a veliki!

Što se tiče širenja tima, u zadnje su vrijeme zaposlili nekoliko novih osoba, čime su došli na razinu od desetak zaposlenika.

Imaju i nekoliko vanjskih suradnika s kojima rade praktički na svakom projektu.

”Još uvijek smo mali, ali puno veći nego prije godinu dana!”

Cilj im je nastaviti rasti i raditi na što više projekata, zbog čega iduće godine sele u nove prostore.

Networking je bitan

Osim što su radili na raznim projektima, ove su godine mnogo vremena posvetili edukaciji i umrežavanju:

“Osim lokalnih konferencija poput DUMP Daysa i Festivala tehnologije i poduzetništva, kao i nekoliko izdanja Tinel meetupa, posjetili smo LEAP Summit i .debug u Zagrebu, WeAreDevelopers u Berlinu i WebSummit u Lisabonu.”

U istom tonu namjeravaju nastaviti i iduće godine, a mi se veselimo našim novim susretima i tekstovima o tome šta ima nova kod CodeMage ekipe. 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti