Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Besplatne radionice za djecu: Opet starta Dizajnerska početnica!

Split Tech City

Split Tech City

21.03.2022.

Mali dizajneri napokon se opet druže i uče uživo! 🙂

Baš nas je razveselila vijest o ponovnom uživo održavanju Dizajnerske početnice, programa besplatnih kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.

Više od dizajna

Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita. 

Kreativna subota

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica održat će se 26.3.2022. (subota) od 10-12 sati na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3. 

Namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a prilagođena je svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

“Slova” je dizajnerska početnica namijenjena svim malim kreativcima koji se kroz tipografsku radionicu žele upoznati sa svijetom dizajna.

Polaznici će se na radionici upoznati s osnovama slovnih oblika te će imati priliku tehnikom kolaža ilustrirati slova na temelju igre riječi.

“Prilikom oblikovanja zajedno ćemo komunicirati ideje te se upoznati s dizajnerskim razmišljanjem i procesom rada”, najavljuju organizatori.

Voditeljica radionice je Tina Listeš.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25.3.2022. u 17 sati na dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti