Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Besplatna dizajnerska radionica za djecu: Izradi ambalažu za čaj!

Split Tech City

Split Tech City

02.11.2022.

Vrijeme je za još jednu Dizajnersku početnicu!

Ovog je puta besplatna kreativna radionica namijenjena djeci od 5. do 8. razreda, a održat će se 5.11. (subota) od 10 do 12 sati u prostorijama Umjetničke akademije u Splitu (Zagrebačka 3).

Na radionicu pod nazivom “Izrada ambalaže za čaj – Tea party” prijave su obvezne i primaju se do 4.11. (petak) u 17 sati na dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Polaznici će na radionici osmisliti i izraditi ambalažu za čaj, upoznat će se s ulogom i funkcijom ambalaže u svakodnevnom životu te će saznati kako dizajn ambalaže utječe na privlačnost proizvoda.

Voditeljica radionice bit će Teodora Grgić Jeličić.

O Dizajnerskoj početnici

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.

Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

O voditeljici radionice

Voditeljica radionice je Teodora Grgić Jeličić, mag. tourism i cult.

Nakon završene Više grafičke škole u Zagrebu radi kao nastavnica stručnih predmeta u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te sudjeluje u izradi stručnih programa u školi. Upisuje studij komunikologije u Zadru, koji završava kao magistra turizma i kulture.

Voditeljica je stručnog aktiva u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i voditeljica je međužupanijskog stručnog vijeća, u kojem od 2006. godine surađuje s Agencijom za strukovno obrazovanje te aktivno sudjeluje u svim aktivnostima u strukovnom obrazovanju, kao što su novi programi, preporuke za edukaciju nastavnika u struci i natjecanja.

Mentorica je učenicima na završnim radovima i smotrama dizajna u sklopu Državnih natjecanja, sudjeluje u nizu projekata na školskoj, županijskoj i državnoj razini. Profesorica savjetnica je od 2021. godine. Voditeljica je Gradske galerije u Biogradu na moru.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti