Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Aspira svečano otvorila nove prostore i predstavila diplomski studij Gastronomije

Split Tech City

Split Tech City

20.10.2022.

Visoka škola Aspira svečano je otvorila oko 1000 kvadratnih metara novih prostora i na taj način napravila pravi mali edukacijski kompleks:

vanjski sportski teren, wellness academy, fitness studio, coworking space i veliki amfiteatar samo su neki od noviteta koje ovaj fakultet nudi.

Od 2016. godine izvode prvi studijski smjer Gastronomije u Hrvatskoj, a od ove godine otvaraju i diplomsku razinu za dodatno usavršavanje i brušenje vještina.

“Bez strpljivosti i htijenja vizija se ne može ostvariti”

Aspira ove godine broji najveći do sada broj upisanih inozemnih studenata, ali i domaćih, pa ni ne čudi potreba za sve većim, modernijim i inovativnijim prostorima.

Svim prisutnima dobrodošlicu je zaželio Predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole Aspire, g. Milivoj Jerkunica.

Zahvaljujem svima koji su nam na ovom putu pomogli, u prvom redu obitelji koja je uvijek bila tu, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli našoj priči. Postoji izreka ‘Kada dođete na vrh, onda morate krenuti dalje!’ Dakle, nema stajanja, uvijek moramo ići dalje”, poručio je.

Iznimno mi je drago i vrlo sam sretan što smo dočekali ovaj dan kada ćemo otvoriti naše prostore i predstaviti vam MBA diplomski studijski smjer Gastronomije. Vjerujte mi, puno je tu uloženog truda, putovanja, istraživanja i ustrajnosti da bismo došli tu gdje smo sada. Predsjednik Upravnog vijeća uvijek je imao viziju, a za mene je to najvažnije – imati viziju i upornost, ali i strpljivost i htijenje jer se bez toga ta vizija ne može ostvariti”, bile su riječi dekana Visoke škole Aspira, g. Alena Jerkunice.

Svečana proslava s partnerima i zaposlenicima

Aspira je svojim uzvanicima, dugogodišnjim partnerima, kolegama, suradnicima i zaposlenicima pripremila pravi mali gastronomski spektakl. Što bolje može prezentirati studijski smjer Gastronomije nego njegovi studenti?

Buffet stol studenata, koji su pripremili zajedno sa chefom Nikšom Bobanom, prezentirao je Marko Matić, student treće godine.

Uz nastup benda Magic Wish, gosti su mogli kušati koktel “Aspira” koji je pripremio poznati barista i cocktail majstor Tome Stančić te uživati u show cookingu gdje su chefovi Mickaël Alix, Tomica Đukić i Nikša Boban pripremili prave specijalitete.

MBA diplomski studijski smjer Gastronomije

MBA studijski smjer Gastronomije u sklopu diplomskog specijalističkog stručnog studija Hotelijersko-turističkog menadžmenta izvodi se u trajanju od dvije godine, a Aspira se u radu oslanja na vrhunski predavački kadar, držeći kako je to od krucijalne važnosti. 

Među predavačima i gostujućim predavačima nalaze se zvučna imena hrvatske i inozemne gastronomske i turističke scene.

Što studijski smjer Gastronomije nudi studentima?

Program održavaju aktualnim tako što svake godine revidiraju sadržaj i prilagođavaju ga trendovima, a u svakom semestru na Aspiri redovito održavaju i radionice gostujućih renomiranih chefova.

Studenti, kojima je stručna praksa obavezna već od prve godine, svoje vještine stječu u restoranima s Michelinovim zvjezdicama ili preporukama te kuhaju sa chefovima zvučnih imena.

Na ovaj način studenti uče o zero waste konceptu, održivosti, veganstvu i vegetarijanstvu kao sve popularnijim načinima prehrane, ali i svim ostalim novitetima s područja gastronomije, ugostiteljstva i menadžmenta.

Jedinstvenost studijskog smjera

Jedinstvenost ovog studijskog smjera i stečene diplome jest mogućnost da svaki diplomirani student bira svoj karijerni put u turizmu i ugostiteljstvu, a koji god da izabere, neće mu nedostajati adekvatnih vještina.

Često ih znaju pitati što mogu raditi kad završe Aspiru – kažu nam. Odgovor je upravo u ovoj velikoj lepezi mogućnosti jer za razliku od škola iz Italije, Francuske i drugih zemalja, na Aspiri ćete steći najbolje od oba svijeta – znanja iz kulinarstva, ali i iz menadžmenta.

Zapošljivost Aspirinih diplomanata preko 90%

Visoka škola Aspira jedna je od rijetkih obrazovnih ustanova koja se može pohvaliti stručnom praksom već od prve godine studija, dok se studenti budućim poslodavcima mogu pohvaliti mnogobrojnim iskustvom u struci, razbijajući dugogodišnji mit o neiskustvu studenata po samom završetku studija.

U svom radu kontinuirano prate tržište radne snage, na to odgovaraju uvođenjem novih studijskih programa sukladno aktualnim potrebama, a raduje ih i podatak prisnažen povratnim informacijama svojih alumni studenata – o njihovoj 90-postotnoj zapošljivosti po završetku studija na Aspiri, čak i više.

Čestitamo Aspiri na odličnim vijestima i radujemo se budućim zajedničkim projektima!

Fotografije: Visoka škola Aspira

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti