Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

ABSTRAKT: Rad u dizajnerskom studiju

Split Tech City

Split Tech City

21.08.2020.

Vrijeme je za dizajn!

U suradnji s Udrugom studenata dizajna vizualnih komunikacija u Splitu – Udrugom DVK organiziramo Abstrakt – ciklus online predavanja o dizajnu!

Riječ je o tri online događaja u formatu predavanja i panel rasprava, čiji je cilj mladima zainteresiranima za dizajn pružiti relevantne informacije i motivaciju od strane stručnjaka iz tog područja.

Ovim ciklusom nastojat ćemo odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Kako izgleda rad u dizajnerskom studiju? (Otkrit ćemo to na primjeru nekoliko više i manje poznatih studija iz cijele Hrvatske, za čiji biste rad svakako trebali čuti!)
  • Kako nastaju uspješne priče o poduzetništvu u dizajnu? (Popričat ćemo s nekoliko poduzetnih dizajnera o procesu pokretanja i vođenja posla)
  • Kad je vrijeme za odustati od ljubavi prema dizajnu? (Čut ćemo zanimljive dizajnerske priče protkane strpljenjem, radom i neodustajanjem!)

Ciklus će otvoriti dizajneri Sandro Dujmenović i Marko Mlinarić iz dizajn agencije Beton predavanjem koje ćete moći pogledati 25.8. u 16 sati putem Zoom platforme/FB live-a na stranici Split Tech City.

Moderator razgovora bit će Marko Borota, magistar dizajna vizualnih komunikacija splitske Umjetničke akademije te još uvijek aktivan član Udruge DVK.

O dizajn agenciji Beton

Beton je dizajn agencija koju čine Marko Mlinarić i Sandro Dujmenović s kreativne strane i Sanja Nikolić s poslovne kao generalna direktorica.

Jedna od ključnih niša rada dizajnerske agencije je branding luksuznih i high end proizvoda i usluga, uvijek nastojeći pogurati granice mogućeg s kreativne i produkcijske strane.

Beton djeluje u raznim sferama kreativne produkcije — od umjetnosti i kulture do tech startupa, industrije i arhitekture.

Progresivnim promišljanjem i naglaskom na visoke dizajn standarde omogućuju klijentima da se istaknu i komuniciraju, bili veliki ili mali.

Neki od klijenata su Museum of Louvre Paris, Erste Steiermarkische Bank, Unitas, Varteks, AGFA, Red Bull, Fact Mag, British American Tobacco.

O Sandru Dujmenoviću

Sandro Dujmenović, zadarski dizajner i art direktor sa zagrebačkom adresom, diplomirao je dizajn u Splitu na DVK pri UMAS-u i Studiju dizajna u Zagrebu.

Oblikovao je vizualnu komunikaciju za najpoznatije hrvatske i britanske klijente u Bunchu, a zatim kao art direktor u Brlogu, digitalnoj agenciji grupe Bruketa&Žinić.

Kroz dosadašnju karijeru radio je na projektima za Louvre, Red Bull, Erste, Diners, Fact Mag, Eastern Electrics, Hrvatski Telekom, Adris, Ujedinjene narode, Guinness i mnoge druge.

Selektiran na bijenalnim izložbama hrvatskog dizajna, ZGRAF, printan u Novumu, Creative Reviewu, Computer Artsu.

Radi s klijentima neovisno o mediju, od betona do papira, platformama i vremenskim zonama.

Nominiran za veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, dobitnik posebnog priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva za dizajn Louvre Serif i Louvre Sans tipografija novog vizualnog identiteta muzeja Louvre u Parizu.

O Marku Mlinariću

Marko Mlinarić, grafički dizajner i art direktor, u Zagrebu stječe prvostupničku diplomu na Visokoj školi tržišnih komunikacija Agora.

Živi i radi u Zagrebu, prve karijerne uspjehe veže za 6 godina provedenih kao senior dizajner u dizajn studiju Bunch, jednom od vodećih svjetskih studija, s uredima u Londonu i Zagrebu.

Radio, koncipirao i vodio art direkciju za raznolike velike i male projekte vodećih svjetskih i hrvatskih klijenata, poput Erste Bank, Casumo, Fogg, Globetouch, Pepsi, Cornetto, British Pathé, HBO Adria, UNICEF, Interfilm, MoFilm, Cerovski print boutique i Unitas.

Objavljen u Novumu, Computer Artsu i Creative Review-u i raznoj stručnoj literaturi. Dio tima dobitnika Cannes Lionsa za MoFilm Cornetto.

Vidimo se!

Ne propustite razmjenu iskustava, nove informacije i međusobnu motivaciju koju vam donosi Abstrakt!

Za sudjelovanje putem Zoom platforme, prijave su obvezne na: https://forms.gle/wiYZ5Pqnjp5fArRy6

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti