Živi lokalno, radi globalno: Digital Nomad Talks

Predstavljamo vam novi ‘meetup’ – Digital Nomad Talks!

Drago nam je obznaniti vam da ćemo duh krilatice “Živi lokalno, radi globalno!” od ovog mjeseca širiti i novim događajem koji smo osmislili; u suradnji s WIP Coworking i Remote Year organiziramo Digital Nomad Talks!

Ovaj će meetup okupljati sve zainteresirane za navedeni stil života, odnosno rada; imat ćete priliku poslušati iskustva onih koji su se već okušali kao digitalni nomadi te dobiti savjete ako i sami namjeravate pokušati!

Digitalna ekonomija, telekomunikacije i tehnologije omogućile su nam “nomadski” rad, bilo da se radi o istom gradu ili drugim kontinentima.

Prednosti digitalnog nomadstva su brojne, a jedna od njih je zasigurno to što možete raditi s bilo kojeg mjesta, iz bilo kojeg grada i bilo koje države – dok god imate pristup tehnologiji! Digitalni nomadi često putuju, pogotovo na destinacije koje ih oduševljavaju super klimom i stilom života.

Nije stoga čudo što sve češće izabiru Hrvatsku kao jednu od destinacija na svom zanimljivom radnom putu; Lijepu našu strani mediji prozivaju idiličnom zemljom koju svakako mora posjetiti svaki digitalni nomad!

Mi vjerojatno nismo svjesni svih prednosti koje Hrvatska nudi te se stalno usredotočujemo samo na negativnosti… S druge strane, sigurno ni digitalno nomadstvo nije idealno?

O svemu ovome imat ćete priliku slušati i raspravljati sa zanimljivom ekipom koja se bude okupljala na našim ‘meetupima’ – bit će tu domaćih i stranih, nomada i “nemrdajućih”, digitalaca i znatiželjnika! 🙂

Prvo naše druženje odvit će se 25.9.2019. s početkom u 19 sati u dobro nam znanim prostorijama žnjanskog WIP Coworkinga (Velebitska 147), a o svojim će digitalno-nomadskim iskustvima i izazovima s kojima se susreću govoriti petero mladih – dizajnerica, developer, profesorica jezika, poslovni trener i krizni savjetnik – koji trenutno rade i putuju svijetom u sklopu programa Remote Year! 

Oni su u zadnjih nekoliko mjeseci živjeli i radili iz Čilea, Meksika, Kolumbije, Vijetnama i Japana, a nakon Splita idu u Španjolsku, Portugal…ma nema im kraja!

Sve detalje možete pronaći ovdje.

Vidimo se!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.