Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, nekoć Graditeljska obrtnička i grafička škola u Splitu, nasljednica je jedne od najstarijih škola u Splitu, Strukovne risarske, odnosno Scuole di disegno industriale, kasnije znane kao Splitska škola za dizajn.

Osnovao ju je 1907. god. inženjer, arhitekt, reformator obrazovanja i osnivač Etnografskog muzeja i Galerije umjetnina – Kamilo Tončić.

Smjerovi (vrsta programa, broj mjesta za upis):

-Gimnazija održivog razvoja (gimnazijski, 24)

-Likovna umjetnost i dizajn* (strukovni – četverogodišnji, 48)

-Grafički tehničar (strukovni – četverogodišnji, 24)

-Grafički tehničar pripreme (strukovni – četverogodišnji, 12)

-Grafički urednik – dizajner (strukovni – četverogodišnji. 12)

-Web dizajner (strukovni – četverogodišnji, 12)

-Medijski tehničar (strukovni – četverogodišnji, 12)

-Grafičar pripreme (strukovni – trogodišnji, 10)

-Grafičar tiska (strukovni – trogodišnji, 8)

-Grafičar dorade (strukovni – trogodišnji, 6)

*nakon završenog prvog razreda, ovisno o uspjehu, učenici biraju jedno od zanimanja: dizajner unutrašnje arhitekture, aranžersko-scenografski dizajner, dizajner keramike, dizajner metala

“Strukovne su škole osjetljive na promjene tehnologije i tržišta radne snage pa smo u ovih 25 godina postojanja mijenjali svoj obrazovni profil, postupno poboljšavajući stara i uvodeći nova zanimanja potrebna suvremenom društvu, tržištu i modernim obrazovnim modelima.

Mi smo škola koja je prepoznala novo doba i novu generaciju učenika. Zovu ih Z generacija. Ta je generacija odrasla na internetu, mobitelu ili iPodu, okružena novim softverima i mogućnostima.

Škola je pokazala da slijedi trendove suvremenog društva u pogledu uvođenja novih, gašenju starih te prilagodbi i poboljšanju postojećih zanimanja, u želji da se uklope u suvremeno tržište rada i i društva uopće.

U školi se osjeća logična sinergija tri osnovne djelatnosti koje obrazujemo, a to su graditeljstvo, grafika i umjetnost, kao što se i u suvremenom društvu i suvremenim poslovima prožimaju različita znanja, vještine i utjecaji.

Upravo ta naša šarolikost je naša prednost i privilegija. Suvremena zanimanja su u međuodnosu, multidisciplinarna, povezana sa društvom na najrazličitije načine i vizije, a mi to u školi izravno primjenjujemo. Zato smo riječ DIZAJN stavili na prvo mjesto, GRAFIKU u središte komunikacije, a završili s ODRŽIVOM GRADNJOM I RAZVOJEM kao imperativom društva.”

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju - Split

Istraži zajednicu