Sljedeći ‘Women in tech meetup’ dovodi Splićanku koja radi u NBA-u!

Ni preko ljeta nema stanke za naše “Women in tech meetup Split”! Na svako vam druženje nastojimo dovesti zanimljivu gošću; tako vam ovog puta dovodimo Splićanku koji radi za NBA klub!

Naime, Ivana Šerić zaposlena je kao data scientist (po naški: podatkovna znanstvenica!) u NBA klubu Philadelphia 76ers, a njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije, stoga će s nama podijeliti svoja iskustva i znanja predavanjem “Data science u košarci: od neobrađenih podataka do strategije na utakmici, koje će se održati 13.8. u 19 sati u prostorijama Predinkubacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije (PICS@FESB). 

Predstavit ću povijesni razvoj analitike podataka u primjeni na košarku i pokazati primjere kako tradicionalna statistika (‘boxscore’) može dovesti do pogrešnih zaključaka. Uvest ću vas u nova košarkaška mjerenja i objasniti kako bolje čitati ‘boxscore’. Naposljetku ću govoriti o važnosti komunikacije tehničkih znanja netehničkoj publici, kao i važnost te prezentacije spram važnosti kompleksnih algoritama na utjecaj u donošenju odluka u organizaciji i poslovanju”, najavljuje Ivana.

Ivana je studirala primijenjenu matematiku na NJIT (New Jersey Institute of Technology) na sportskoj stipendiji i igrala za košarkašku ekipu Sveučilišta tijekom dodiplomskog studija. Doktorirala je na istom Sveučilištu s temom iz područja računalne mehanike fluida. Igrala je košarku u Splitu i Požegi prije odlaska u SAD, a nastupala je i za hrvatsku reprezentaciju U16 i U18.

Ulaz na predavanje je besplatan, a dobrodošli su svi zainteresirani – bez obzira na dob i spol!

Ovim putem još jednom zahvaljujemo tvrtki ExtensionEngine, koja je prepoznala kvalitetu našeg rada te odlučila postati ponosni sponzor “Women in tech meetup Split”!

Zahvaljujemo i ICT županiji na potpori i ustupanju prostora!

Vidimo se! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.