Drugi mjesec, dvije predavačice: Ne propustite 15. ‘Women in tech meetup’!

U 2. vam mjesecu na Women in tech meetup dovodimo 2 predavačice!

Ukupno 15. splitski meetup posvećen djevojkama i ženama u tehnologiji održat će se 17.2.2020. s početkom u 18 sati u žnjanskom WIP coworkingu.

Tema koju će obraditi gospođe Tihana Banko i Željka Budić je “Digitalna komunikacijska kultura – Izazovi i prilike za žene“.

Predavačice će naglasak staviti na položaj žena u ICT sektoru u odnosu na muškarce, osvrnut će se na društvene stereotipe, iznijeti kratak pregled postignuća žena u istom sektoru te govoriti općenito o kulturi upotrebe digitalnih medija, sa specifičnim primjerom komuniciranja javnosti oglasa za posao u IT sektoru.

U podlozi izlaganja tema predstavlja osvještavanje odgovornosti korisnika suvremenih masovnih medija, tj. elektroničkih medija, s naglaskom na poslovni i osobni bonton u digitalnoj komunikaciji.

Modelom elektronske komunikacije i načinima upotrebe digitalnih medija, i žene i muškarci govore o svojoj kompaniji i predstavljaju korporativnu kulturu iste, odašiljući pozitivnu ili, pak, negativnu poruku, stoga je digitalna kultura komuniciranja iznimno važna i može se nadograditi u svrhu uspješnog poslovanja i ‘imagea’ tvrtke”, objašnjavaju predavačice.

Tihana Banko je profesorica engleskog jezika, sudska tumačica i doktorandica iz područja Rodne ravnopravnosti u obrazovanju. Internacionalno predavačko iskustvo stekla je na Američkom Sveučilištu u Kuvajtu i u Cambridge školi u Kataru na kolegijima Razvoj i upravljanje međuljudskim odnosima, Govorna komunikacija i Poslovno komuniciranje. Pokretačica je hrvatske podružnice savjetodavne agencije za obrazovanje u inozemstvu “Maria Consultancy London”.

Željka Budić je magistra komunikologije s 15-godišnjim profesionalnim iskustvom u internacionalnim koncernima na funkcijama voditeljice poslovanja i prodajnih predstavnika za direktnu prodaju, voditeljice ključnih kupaca i voditeljice poslovnice, a radila je i kao Centar menadžer (Upravljanje i održavanje trgovačkog centra) i Strateg planiranja poslovanja i marketinga. Trenutno radi kao ‘Retail experience manager’.

Predavanje će se održati 17.2. s početkom u 18 sati u WIP coworkingu (Velebitska 147).

Ulaz je besplatan, a prijave su obvezne ovdje.

Zahvaljujemo našoj članici Extension Engine što nas nastavlja podržavati kao sponzor ovog meetupa!

Vidimo se!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.