Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Donosimo vam nekoliko vodiča koji će vam pomoći u planiranju godine koja je pred nama

Tina Tomičić

Tina Tomičić

04.01.2022.

Kraj prosinca tradicionalno je rezerviran za proslave, domjenke, druženja, neumjerenost u hrani (i piću), ali i za rezime godine na isteku i pripremu za nadolazeću.

Svjesni smo da postoji puno situacija na koje ne možete utjecati i da je u današnje vrijeme pomalo nezahvalno praviti megalomanske planove, ali isto tako smo sigurni da većina vas na siječanj gleda kao na novi početak i priliku za promjene.

Bilo da planirate zaokret u karijeri, usvajanje novih i zdravijih navika, pokretanje vlastitog posla ili nešto sasvim drugo, teško je ostati dosljedan ako cilj nije pravilno postavljen i ako smo zagrizli zalogaj veći nego što možemo progutati. Isto tako, ako nismo dovoljno samodisciplinirani, uvijek ćemo tražiti motivaciju negdje sa strane.

Uz ove vodiče do pomno isplanirane godine

E pa kako bismo vam olakšati planiranje godine, napravili smo malo istraživanje i pronašli nekoliko odličnih i izvrsno kreiranih vodiča, uz koje ćete lakše doći “od cilja do stvarnosti.”

Vodiči su besplatni (većina njih), sistematični, postavljaju prava pitanja, predstavljaju užitak korisnicima… i provjereno djeluju!

Pa krenimo… konačno. 🙂

Vodič za kreiranje godine po tvom by Tea Zavacki

Tea je poduzetnica i poslovna trenerica, a edukacija i prenošenje znanja su njene misije. Teu smo 2020. godine ugostili preko IG live-a Split Tech City-ja, a pričali smo, pogađate – o izgradnji posla po svom!

Na svom Instagram profilu redovito dijeli sadržaj namijenjen kreativcima i poduzetnicima koji žele raditi i živjeti po svom, a prije nekoliko dana lansirala je dugo iščekivani “Vodič za planiranje godine po tvom!

U Vodič je, kako kaže, uložila jako puno ljubavi i truda, a isti se proteže na čak 411 stranica, na kojima ćete pronaći cjeline za analizu prethodne i planiranje sljedeće godine, kao i cijelu sekciju planera za 12 mjeseci. 

Vodič je besplatan, a preuzeti ga možete ovdje

“Život po tvom kreće onda kada odlučiš da želiš više”,

poručuje nam Tea.

Anita Kanđera – Priručnik za planiranje 2022. 

Anita je poslovna savjetnica i mentorica za marketing, organizaciju i unapređenje (online) poslovanja, a kreirala je besplatan priručnik na 52 stranice, koji sadrži i 10 bonus predložaka. Nastao je prema njenom načinu analize prethodne godine i planiranja buduće. Anita tvrdi da apsolutno funkconira ako se odradi detaljno. Priručnik je interaktivan pa predlažemo da ga isprintate (ili otvorite u programu putem kojeg ćete moći ispunjavati polja). Prethodno ga, naravno, trebate preuzeti, a to možete učiniti na linku

“Ovaj priručnik kreirala sam jer vjerujem u pripremu, plan i primjenu! Želim da i vi postignete svoju željenu promjenu.”

Ukoliko dijelite Anitinu strast za pripremom, planom i primjenom, znate što vam je činiti. 🙂

Ivana Deak – Planer za 2022. 

Ivana Deak je poduzetnica koja stoji iza Instagram profila startup_simple, a pomaže multistrastvenim poduzetnicima da svoj biznis lansiraju sigurno i uspješno. Snimka livea s Ivanom sačuvana je na IG profilu Split Tech Cityja. Pogledajte i saznajte tko su multistrastvene osobe i kako je Ivana došla na ideju da svoju sreću pronađe u poduzetništvu.

Učeći na vlastitim greškama prilikom planiranja godine, u 2020. je postavila samo jedan cilj – koncentracija i fokus na biznis. I naravno, ostvarila ga je!

Polazeći od teze da napisani planovi imaju 42% više šanse da se ostvare, kreirala je planer koncipiran tako da u istom možete stalno nešto popunjavati. Između ostalog, tu ćete pronaći godišnje izazove, ciljeve za novu godinu, planiranje slobodnog vremena… a ostalo otkrijte sami. 🙂

Dostupan je za preuzimanje ovdje.

2022. najbolja godina do sad: Vodič za postavljanje ciljeva i planiranje godine by Tomislav Pancirov

Lifestyle poduzetnik, digitalni nomad i konzultant za digitalne komunikacije je, nakon što je iz godine u godinu donosio novogodišnje odluke koje se nikada ne bi ostvarile, pokrenuo projekt 2022. – najbolja godina do sad. Shvatio je kako treba promijeniti životni stil i u isti postaviti sve akcije koje će ga voditi do željenih ciljeva.

Početkom 2021. godine snimio je videa i vježbe te predavanja s inspirativnim gostima koje možete pronaći na njegovom You Tube kanalu, a cijeli novi PDF vodič s vježbama na 70 stranica preuzmite besplatno OVDJE. Isto tako, ukoliko su vam pojmovi lifestyle poduzetništva i digitalnog nomadstva još uvijek apstraktni, pozivamo vas da pogledate Tomislavovo gostovanje na IG live-u Split Tech City-ja. 🙂

“Neovisno o tome kada krećeš u postavljanje svojih fokusa i želja za ovu godinu, bitno je da shvatiš kako promjena kreće iznutra te kako se ništa neće promijeniti ako ne promijeniš svoj mindset. Nadam se da će ti ovaj vodič pomoći u tome.”

Workbook retrospekcije i planiranja

U najavi je i workbook retrospekcije i planiranja (9.1.) na kojem marljivo radi Simona Gavez, biznis i mindset mentorica. Njen Instagram profil pršti sadržajem koji pomaže pri uspostavljanju ravnoteže između privatnog i poslovnog pa slobodno škicnite dok čekamo da workbook ugleda svjetlo dana. 

Osim toga, u periodu od 10.-16.1. imat ćete priliku poslušati webinar o prelamanju ciljeva na svakodnevne korake i navike. 

Planeri za ciljeve

Bez obzira na to koji su vam novogodišnji ciljevi, na https://planner-boutique.com/ sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Napominjemo da se ne radi o klasičnim vodičima za planiranje godine, već o planerima za koje ćete morati izdvojiti 100-tinjak kuna. U ponudi imaju fokus planer, financijski i fitness planer te rokovnike s definiranim datumima. Prekrasnim šarenim naslovnicama ni ove godine ne možemo odoljeti, a glavni problem je – za koji planer se odlučiti? 🙂

Ženski rokovnik

Planner boutique nas iz godine u godinu oduševljava i savršeno dizajniranim ženskim rokovnicima, koji su svojom veličinom idealni za svaku žensku torbu.

Sa ženskim rokovnikom dobit ćete moć nad užurbanim tempom i pretrpanim rasporedom, a motivacijski citati koji se nalaze na početku svakog tjedna dat će vam dodatni vjetar u leđa. Rokovnik sadrži datume i satnicu, stoga će odgovarati i najzahtjevnijem rasporedu.

Znamo da su prekrasni, ali ne morate ih skupiti sve. Jedan će biti sasvim dovoljan. 🙂

Bilo da ste već izabrali svog favorita među vodičima i hrabro krenuli planirati novu godinu ili ste tek u potrazi za odgovarajućim, u svakom slučaju jedva čekamo čuti dojmove. 🙂

Otkrili ste super vodič kojeg nismo naveli u tekstu? Javite nam u komentare. 🙂

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti