Tjedan otvorenja predinkubacijskog i coworking centra PICS@FESB

Kako dobru ideju pretvoriti u uspješan startup ili kako započeti poduzetničku karijeru u IT sektoru, samo su neka od pitanja na koja će odgovore zainteresirani građani, bilo da su studenti ili već rade u IT-u, moći dobiti na predavanjima koja će se do kraja ovog tjedna održati u predinkubacijskom i coworking centru PICS@FESB, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Kao što je i najavljeno, u novotvorenom prostoru svakodnevno će se održavati radionice, predavanja i edukacije s ciljem promocije i razvoja IT sektora.

U srijedu (13.03.) s početkom u 18:00 sati, održat će se Dan tech meetupa u PICSu – okupljanje predstavnika svih splitskih splitskih meetup-a na jednom mjestu s ciljem diskusije o temama, vremenu i lokacijama pojedinih okupljanja.

Panel predavanje Kako započeti digitalnu karijeru, najavljeno je za četvrtak (14. 03.) u 18:00 sati. Predavanja će održati predstavnici splitskih IT tvrtki: Locastic, Ericsson, Typeqast i Netmedia i tom će se prigodom studentima i zainteresiranima za rad u IT sektoru dati smjernice na koji način započeti i razviti digitalnu karijeru.

U petak (15. 03.), također s početkom u 18:00 sati, suosnivač Getbybus.com i startup-a Mushroom Coffee, Ante Dagelić, održat će predavanje na temu Kako pokrenuti tehnološki startup. Tom će prigodom Dagelić govoriti o svojim iskustvima kako je s partnerom pokrenuo svoj prvi start up Getbybus.com za web prodaju karata, te kako su već u prvoj godini uspjeli doseći milijun prodanih karata.

PICS@FESB je predinkubacijski i coworking projekt, koji se provodi u okviru projekta ICT Županija. Namijenjen je studentima, mladim inovatorima i svim zainteresiranima za rad u IT-u, čiji će projekti, uz pomoć mreže edukatora i mentora, imati mogućnost ulaska u tržišni svijet i plasiranje vlastitog proizvoda.

Podijeli

O autoru

Mia Crnjac