Želiš naučiti obrađivati i montirati video materijale?

Donosimo dobru vijest za sve koji ni tijekom produženog vikenda ne žele propustiti priliku za dodatnim educiranjem i usavršavanjem; u subotu, 2.11., u Splitu se održava izvrsna osmosatna radionica obrade i montaže videa!

Tinel predavanja i radionice

Riječ je o najnovijoj u nizu radionica koje tvrtka Locastic organizira kao dodatnu vrijednost svojim mjesečnim Tinel ‘meetupima’. Naime, nekoliko dana prije same radionice, odnosno ovog četvrtka, 31.10., svi zainteresirani mogu upoznati voditelja radionice u sklopu predavanja koje će održati na Tinel meetupu.

Nemanja Savić, digitalni profesionalac koji se medijskom industrijom bavi već preko 10 godina, u  četvrtak će održati besplatno predavanje “Video tricks & treats”, na kojem će pričati o procesu obrade video materijala te dati savjete o implementiranju strategije ‘content’ marketinga koja se bazira na videu.

Ako budeš među onima koji “žele znati više”, zasigurno nećeš propustiti ni radionicu koja slijedi u subotu, a na kojoj ćeš naučiti kako raditi visokokvalitetne video materijale uz besplatan ‘editing softver’ – DaVinci Resolve app!

Radionica obrade i montaže videa

Navedena radionica održat će se 2.11. od 9 do 17 sati u uredu tvrtke Locastic (Lovački put 7).

Resolve je intuitivna aplikacija koju je razvila australska tvrtka Blackmagic Design, i to upravo za sve kojima su After Effects i Premiere previše spori, komplicirani i u konačnici – previše skupi. Naime, za razliku od renomiranog Adobea, Blackmagic Design je u Resolve aplikaciji uspio na jednom mjestu pokriti sve faze izrade videa – kreiranje scenarija, montaža, tipovi tranzicija i animacija, ‘color correction’, obrada zvuka, ‘render’ i ‘export’ materijala u formatima za YouTube, društvene mreže ili TV”, objašnjavaju organizatori.

Ova će radionica biti prikladna i za početnike jer će početi sa samim osnovama obrade videa, no tijekom osam sati trajanja imat ćeš priliku naučiti osnove snimanja, kao i ‘intermediate skillove’ u obradi i montaži video materijala.

Radionica će biti temeljena na praktičnom radu na montaži videa, no svaka od akcija koju ćeš naučiti bit će i teoretski objašnjena. Cilj radionice je da na pravom videu projektu odmah implementiraš naučeno!

Poželjno je da na radionicu poneseš laptop kako bi ispravno postavio/la DaVinci Resolve za buduću upotrebu, dok će materijale za montažu osigurati organizatori.

Za studentice i studente osigurane su ulaznice po povoljnijim cijenama, a detaljnije informacije možeš pronaći ovdje.

Poklanjamo ulaznice!

S obzirom na to da za nadolazeću radionicu vlada velik interes, za svoje smo čitateljice i čitatelje osigurali dvije ulaznice; trk na naše Facebook i Instagram profile! Sretno! 😉

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.