Tinel meetup proslavio 2. rođendan: “Očekujte još kvalitetniji program!”

Sinoć se Split Tech City ekipa družila na posebnom rođendanskom partyju: u prostorijama splitske softverske tvrtke Locastic održalo se slavljeničko, 25. po redu, izdanje njihovog Tinel Meetup-a. Ovaj je meetup, osim zbog odličnih prilika za umrežavanje uz druženje, iće i piće, omiljen i zbog super predavanja; dosad je izlaganje održalo preko 20 internacionalnih tech predavača s iskustvom rada u Google, Facebooku, FIFA, Etsy, Adobe i brojnim drugim svjetskim tvrtkama.

Glavni fokus Tinela je splitska tech zajednica, kojoj želimo omogućiti način besplatnog učenja u okrilju ‘dnevnog boravka’, tako da smo, osim klasičnih prezentacija, dosad održali i šest cjelodnevnih radionica, spajali freelancere s poslodavcima, sklapali projekte i još mnogo toga”, osvrnuo se na protekla izdanja Toni Miličević iz Locastica.

Na samom početku meetupa predstavljen je i novi generalni partner eventa: ICT Županija ušla je i na Lovački put u svom nastojanju da potakne razvoj splitske IT zajednice financijskom podrškom organizatorima odličnih događanja. Zahvaljujući njihovoj podršci, istaknuli su organizatori, u budućnosti će Tinel Meetup ugostiti još bolje predavače i time stvoriti još veću vrijednost za posjetitelje.

Na drugom rođendanu ovog druženja kao predavači su se okupili predstavnici domaćih softverskih agencija, koji su u formatu prezentacije od 30 minuta (neki su bili kraći, a neki su debelo premašili zadano vrijeme!) pričali o svojim poslovnim pothvatima i o radu agencija koje se bave razvojem webova i aplikacija za mobitele.

Maraton predavanja otvorio je Nebojša Veron iz dobartek.hr , koji je pričao o počecima stvaranja i razvoja ove, u Splitu danas omiljene, platforme za online naručivanje hrane.

Napravili smo dobartek.hr da možemo programirati na miru i ne pričati ni s kim”, nasmijao je Nebojša sve prisutne, otkrivši da su ekipi programera koja je stvarala posao, uključujući njega, najteže padali prodajni sastanci, koji im nisu bili “prirodni”.

Istaknuo je kako ključnim stvarima na kojima trebaju raditi u budućnosti smatra rad na inovacijama vezanim za sam proizvod i za marketing (“Nedostatak inovacije stvara stagnaciju!”), prihvaćanje rizika, traženje novih prilika i financijsku pismenost.

Mi se nadamo da će njihove ideje i realizacija istih samo napredovati, a zasad ih posebno pohvaljujemo zbog činjenice da su pokrenuli prvu nacionalnu akciju doniranja hrane putem interneta, i to u suradnji sa splitskom udrugom MoSt za potrebe njihova Prihvatilišta za beskućnike/ce.

P.S. Ako jučer niste stigli na predavanje, a zanimaju vas detalji pokretanja dobartek.hr, inače člana Split Tech Cityja, bacite oko na predavanje koje su nedavno održali na OpenCoffee Split! 😉

Tonći Jajić iz Typeqast-a pričao je o kulturi, principima i procesu poslovanja koje njeguju u splitskoj podružnici ove nizozemske tvrtke. Mnogima je zanimljivo bilo čuti kako svaki njihov zaposlenik/ca ima svog personal manager-a, s kojim jednom mjesečno razgovara i dijeli međusobne povratne informacije, tako da, osim što svatko ima priliku dati primjedbe i prijedloge na račun kolega, poslodavaca i posla, dobiva i važne informacije o tome kako njega/nju tim i firma dožvljavaju. “Cilj je probleme ne gurati pod tepih, već ih što prije početi rješavati”, objasnio je Tonći.

Domaćin ovog meetupa, Antonio Perić-Mažar, direktor tvrtke Locastic, govorio je o UI (User interface) i UX (User experience); istaknuo je da su korisničko iskustvo i dizajn veliki skup malih detalja te da je zbog toga poželjan osobni pristup projektima, a dizajnerima je savjetovao da pokušaju dizajnirati za budućnost, a ne za jučer ili danas. “Iznenadili biste se koliko kvalitetno možete ispitati korisničko iskustvo uz pomoć male djece; ako njima potezi dolaze intuitivno, onda radite dobru stvar!” Za kraj je naglasio kako smatra da je VUI (Voice UI) budućnost, bez koje uskoro nećemo moći zamisliti svakodnevne radnje.

Već u kasnim noćnim satima svoju je poslovnu priču započeo Mario Frančešević iz SeekandHit, tehnološke tvrtke specijalizirane za digitalni marketing, oglašavanje, analitiku i obradu podataka, nastale 2007. godine. I ova je tvrtka članica Split Tech Cityja, a danas ima preko 40-ero zaposlenih; od Marija smo doznali kako su dolazili do prvih većih klijenata i razvijali poslovanje te kakvi su im planovi za daljnji rad.

Ipak, nećemo vam otkrivati sve detalje, ali razveselit ćemo vas činjenicom da na našem You Tube kanalu imate priliku pogledati snimku cijelog rođendanskog izdanja! 🙂

Iako je atmosfera na trenutke bila uzavrela pa se dašak svježeg zraka hvatao kraćim odlascima na krovnu terasu, drago nam je što smo bili dijelom još jednog super druženja, koje je okupilo brojne članove i članice naše tech zajednice, a usput još jednom čuli inspirativna iskustva i savjete uspješnih mladih poduzetnika.

Još jednom čestitamo Locasticu na uspješnoj organizaciji Tinel Meetup-a; sretan vam 2. rođendan! Živili! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Po struci magistra edukacije povijesti i talijanskog jezika, suosnivačica i dopredsjednica Kluba mladih Split. Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City.