Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Luka Abrus iz agencije FIVE stiže na 39. TINEL

Split Tech City

Split Tech City

09.09.2022.

Često se spominje kako digitalno tržište ne poznaje tradicionalne granice i kako se softverske agencije već odavno oslanjaju na prihode koji dolaze od inozemnih klijenata.

Međutim, je li to baš tako jednostavno za ostvariti?

Besplatno o digitalnom poslovanju

Na 39. TINELU, koji će se održati 13.9. (utorak) s početkom u 19 sati na adresi Lovački put 7, predavanje “Iskustva izgradnje globalno konkurentnog biznisa iz Hrvatske” održat će Luka Abrus, direktor tvrtke FIVE.

On će pokrenuti otvoreni razgovor o izazovima u razvoju renomirane agencije koja danas 100% svog poslovanja ostvaruje u SAD-u. 

Luka će pričati o dobrim i lošim odlukama, razvoju poslovanja uz borbu s globalnom konkurencijom, akviziciji i širenju tima koji danas broji preko 300 članova u uredima u Zagrebu, New Yorku, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Čime se FIVE bavi?

Trenutno pomažu brendovima kao što su Marriott, Rosetta Stone, Napster, PIMCO i McAfee u egzekuciji njihovih digitalnih strategija i proizvoda.

Five je u ožujku 2021. akviziran od strane londonske tvrtke Endava za 250 milijuna kuna i tim potezom pridružuje se lideru s više od 11.000 zaposlenika u 20 zemalja s ciljem daljnjeg razvoja produktne strategije za klijente na mnogo većoj skali. 

Evo što te čeka:

18:00 — 18:45 Okupljanje (Lovački put 7, Split)

18:45 — 19:00 Uvod i predstavljanje predavača: Danilo Trebješanin (Locastic)

19:00 — 20:00 Luka Abrus: Iskustva izgradnje globalno konkurentnog biznisa iz Hrvatske

20:00 — Pitanja i odgovori, Networking

Tko je Luka Abrus?

Direktor agencije Five, koja se bavi razvojem digitalnih proizvoda te ima urede u New Yorku i Hrvatskoj.

Prije poduzetničke karijere, Luka je radio u Microsoftu na nizu tehničkih i sales pozicija, kao i u nekoliko manjih startupa.

Pomogao je osnovati hrvatsku udrugu softverskih izvoznika, CISEX, te je autor 3 IT knjige. 

Popis ostalih nadolazećih splitskih meetupa pogledaj u Split Tech City kalendaru. Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti