Sedam odličnih tech događanja u Splitu ovaj mjesec

meetup split

Skoro svi tech događaji u Splitu ovaj mjesec odvijaju se već ovoga tjedna. Izbor je šarolik, za svakoga po nešto. Od prvog Atlassian meetupa, preko već dobro poznatih meetupa o Pythonu, Unreal Engineu, ML/AI, do poduzetničkih tema na SplitBiz Meetupu, ali i zanimljivog predavanja o Scrum metodi u sklopu Women in Tech Meetupa.

Atlassian User Group

Lokalni korisnici Atlassiana dobili su svoj događaj u Splitu. Prvi njihov lokalni događaj, Atlassian User Group, koji će uključivati predavanje održat će se danas, 6. studenoga u WiP Coworkingu od 18 sati. Svi koji koriste Atlassian proizvode sada imaju priliku podijeliti, ali i čuti najbolje primjene i metode, te integracije i prilike za razvoj. Posjetiteljima će uvijek biti osigurana hrana i piće (pizza i pivo). Svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

Python Meetup Split

Novi Python Meetup na rasporedu je već sutra, 7. studenoga, od 18 sati u WiP Coworkingu na Žnjanu. Sljedećih nekoliko Python Meetupa, uključujući i ovaj sutra, odvijat će se pod geslom “Do more with Python in less time”. Gosti predavači su Petar Vukašinović i Ante Aljinović. Nakon kratkog predavanja, održat će se i radionica. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u radionici, ponesite svoj laptop. Više detalja pročitajte ovdje.

SplitBiz Meetup

SplitBiz Meetup opet nam donosi priče lokalnih poduzetnika. Meetup će se održati sutra, 7. studenoga, od 19 sati, u Saltwater Workspace. U goste nam dolazi Mirela Rus, suvlasnica hrvatskog branda Break Time, koja se iz Rumunjske preselila u Split.

Unreal Engine 4 Meetup

Serijal radionica Unreal Engine 4 počinje sutra, 7. studenoga od 17 sati u PICS@FESB, Predinkubacijskom IT centru Splitsko-dalmatinske županije na FESB-u. Uobičajeni Unreal Engine Meetup počinje u 20 sati nakon radionice. Sadržaj prve radionice bit će postavljanje Unreal Engine 4 radnog okruženja na Windows 10 i Ubuntu (radionicu će biti moguće pratiti i na Mac platformi) te kratak pregled UE4 Editor sučelja na primjeru jednostavne demo igrice. Sudjelovanje u radionici je besplatno. Više detalja možete pogledati ovdje.

ProductTank Meetup

8. studenoga na rasporedu je novi ProductTank Meetup, od 18 sati, u Wip Coworkingu. U goste nam dolazi Marko Mišulić, osnivač i CEO Rentlija, sustava za upravljanje malim objektima u turizmu. Marko će podijeliti s nama svoje iskustvo u građenju Rentlio SaaS.

ML/AI Meetup

Novi ML/AI Meetup održat će se u petak, 9. studenoga, od 18 sati, u PISC@FESB. Ovoga puta Davor Šantić predstavit će lokalni softver baziran na ML-u, “Inteligentna parking rješenja”, čiji je prototip napravljen kao dio parking rješenja u Salzburgu. Davor će nam prezentirati ideju koja stoji iza ovoga rješenja, te kako funkcionira, ali i što je naučio dok je radio prototip. ML/AI Meetup organizira ICT županija besplatno za sve zainteresirane, a ovdje možete pogledati više detalja.

Sigurni smo da će biti još nekih događaja, a sve ih možete pratiti u našem kalendaru. Također, snimke do sada održanih predavanja možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.