Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

REBRANDING I NOVO IZDANJE OPEN COFFEE MEETUPA: tech.coffee spajat će splitsku i nordijsku tehnološku zajednicu!

Romana Ban

Romana Ban

03.06.2024.

Zaželjeli ste se odlične atmosfere i neformalne edukacije u sklopu Open Coffee Split meetupa? Imamo odlične vijesti!

Novi Open Coffee čeka nas već ovog tjedna, no prije nego krenemo na detalje, morate znati bitnu stvar:

Open Coffee Split postaje tech.coffee!

Ako vas zanima zašto je došlo do rebrandinga najdugovječnijeg tech meetupa u Splitu, nastavite čitati do kraja, a sad u svoje kalendare zabilježite sljedeći termin:

tech.coffee će se održati 6.6. (četvrtak) u 19 sati u Smartspace!

Svoje mjesto na ovom meetupu obavezno rezervirajte ako želite sveobuhvatan vodič za skaliranje poslovanja

Predavanje će održati Thorstein Nordby, osnivač tvrtke Nettly.

Nettly je konzultantska tvrtka iz Osla specijalizirana za HubSpot i B2B strategije izlaska na tržište.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je tech-coffee-split-Thorstein-Nordby-Nettly-1024x576.jpg

Thorstein Nordby je postao pouzdan savjetnik brojnih tvrtki u tehnološkom sektoru. Njegova stručnost bila je ključna u pomaganju više od 40 nordijskih tvrtki da se učinkovito skaliraju i povećaju svoje prihode.

Saznaj više detalja o predavanju i prijavi se ovdje!

Pogled unatrag…

A sad se ukratko moramo osvrnuti na povijest i rebranding omiljenog nam meetupa. 🙂

Još 2008. godine pokrenut je Open Coffee Split, prvi tehnološki meetup u gradu pod Marjanom. Iza ove inicijative stajao je tada 19-godišnji Toni Trivković, inspiriran istoimenim globalnim konceptom koji je tih godina krenuo iz Londona. 

Toni je bio odlučan u namjeri da se Open Coffee Split održava svakog mjeseca. Tako je i bilo; splitski IT-evci počeli su se jednom mjesečno nalaziti i umrežavati u sklopu Open Coffee meetupa.

Ispočetka ih je bilo samo desetak, no sa svakim druženjem dolazio je netko novi. 

Fokus je bio na umrežavanju i razmjeni iskustava u opuštenom okruženju, tako da formalnog sadržaja nije bilo. Ovakav koncept potrajao je gotovo deset godina. Na meetupu je došlo do brojnih suradnji i novih inicijativa.

Zdravko Blagdan

Između ostalog, upravo je iskustvo doprinosa zajednici kroz Open Coffee Split bio poticaj i uvod u stvaranje naše udruge.

“Temeljne vrijednosti meetupa Open Coffee Split, poput otvorenosti i dijeljenja znanja, utkane su u samu srž Split Tech Cityja”, istaknuo je Toni, vlasnik agencije AGILO te osnivač i predsjednik STC-a.

Zadnjih nekoliko godina, s pojavom brojnih drugih meetupa u našem gradu, Toni je htio dati dodatnu vrijednost ljudima koji dolaze na Open Coffee. Zbog toga je u koncept meetupa dodao formalni sadržaj; obično je riječ o predavanjima tehnoloških lidera, kako domaćih, tako i onih iz inozemstva. 

Jedno od posebnijih izdanja Open Coffee Split meetupa održalo se u Ljetnom kinu Bačvice, što je Tonija i Split Tech City ekipu inspiriralo na organiziranje prvog Festivala tehnologije i poduzetništva, danas poznatijeg kao Split Tech City Festival.

125. Open Coffee Split u vrijeme korone u Ljetnom kinu Bačvice
Pogled u budućnost…

Nakon šesnaest godina konzistentnog ulaganja u umrežavanje i razvoj lokalne tehnološke zajednice pod imenom Open Coffee Split, Toni je cijelu priču odlučio uokviriti u vlastiti brend – tech.coffee.

“Novi brend ne odskače puno od postojećeg, ali je originalan. Čak je i nova domena upravo tech.coffee, a vodeći hrvatski tipograf Marko Hrastovec kreirao je logo”, naveo je.

Što se tiče sadržaja meetupa, smjer će ostati isti – u Split će dolaziti tehnološki lideri koji će svojom ekspertizom doprinositi razvoju domaćih stručnjaka i tech entuzijasta.

Drukčije je to što će tech.coffee biti fokusiran na razmjenu iskustava isključivo s poslovnim tržištem nordijskih zemalja. Također, bit će više sadržaja usmjerenog B2B poslovanju, a meetup koji nas čeka ovog četvrtka također će se baviti tom temom.

“Fokus tech.coffee meetupa bit će na gradnji mosta između Splita kao mediteranskog tech huba i nordijskih zemalja.”

Damir Sabol, osnivač tvrtke Photomath, koju je akvizirao Google

Sudjelovanje na tech.coffee meetupu nastavlja biti besplatno, uz ograničen broj sudionika kako bi se osigurala kvaliteta interakcije; upravo je pojedinačno predstavljanje svih sudionika jedan od standarda meetupa od samih početaka.

Uz splitske meetupe, Toni planira organizirati i pop-up tech.coffee evente po nordijskim zemljama, a prvi takav događaj bit će održan u rujnu u Kopenhagenu.

“Uvijek nastojim sebe izazivati na izlazak iz zone komfora i rast, kao i na uživanje u tom putovanju. Sljedeći korak je upravo tech.coffee u nordijskim zemljama”, zaključio je Toni i pozvao sve zainteresirane na sljedeći tech.coffee!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti