Svi splitski meetup-i na jednom mjestu!

Jačanjem IT scene u Splitu i okolici pojavila se potreba za organiziranjem događaja na kojima bi stručnjaci, entuzijasti i svi zainteresirani razmjenjivali svoja iskustva i naučili nešto više o svojim interesnim sferama. U Splitu se već neko vrijeme organiziraju meetup-i, uglavnom mjesečni sastanci različitih tematika s ciljem zbližavanja pripadnika IT scene. Danas ćemo ih predstaviti, a ako vam se neki svidi, slobodno im se priključite na idućem sastanku!

Ljubitelji i programeri mobilnih aplikacija sastaju se jednom mjesečno na Mobile Monday meetup-u, popularno zvanom MoMo. Ova inicijativa je započela prije nešto više od desetljeća u Finskoj, a danas broji preko 60 ogranaka širom svijeta. Osim razmjene iskustava i kontakata na uvijek zanimljivim manifestacijama, zainteresirani mogu naučiti nešto novo o već poznatim stvarima, sklopiti nova prijateljstva ili potencijalne poslovne suradnje. Dosad je održano preko 30 navedenih meetup-a, koje toplo preporučujemo svim ljubiteljima mobitela, mobilnog programiranja i onima koji će to tek postati!

momo
Mobile Monday Split – CI and CD for Android

Više vas zanima hardver od softvera? Hardware Unity Split je novoosnovani meetup koji okuplja zaljubljenike u IT hardver. Cilj mu je spajanje ljudi koji dijele istu strast – hardver – u svrhu upoznavanja, druženja i razmjene iskustava, kao i promoviranje i pomaganje poduzetništva i startup zajednice. Neformalni sastanci će u kasnijim iteracijama poprimiti formalniji karakter, i  to organiziranjem zanimljivih radionica i predavanja, stoga ih svakako pratite.

hw
Hardware Meetup Split

Onima koji su skloniji dizajnu web stranica namijenjen je WordPress Split Meetup. Grupa je namijenjena svima koji svakodnevno koriste WordPress i onima koji to tek planiraju. Cilj grupe je okupljanje i jačanje zajednice korisnika ovog alata, popularizacija istog i educiranje budućih korisnika. Nedavno su održane dvije zanimljive radionice, a za budućnost se spremaju velike stvari!

wordpress
WordPress Split Meetup

REST? ASP.NET? UI/UX? Node.js? Zvuči poznato? Level Up Development Meetup okuplja strastvene programere, entuzijaste i zaljubljenike u nove tehnologije razvoja softvera. Svi koji žele doprinijeti zajednici i naučiti nešto novo, od stručnjaka do studenata, više su nego dobrodošli. Nakon sadržajnih predavanja, na ovom meetup-u se imate priliku i opustiti uz pivo i pizzu!

levelup1

levelup2
Level Up Development Meetup

Za one naklonjene promociji i prodaji rezerviran je Internet Marketing Meetup Split, koji okuplja profesionalce, freelancere i sve zainteresirane za digitalni marketing. Održano je preko 15 uspješnih sastanaka na kojima su zaljubljenici u internet marketing razmjenjivali iskustva i ideje te sklapali prijateljstva, ali i poslovnu suradnju. Sastanci se održavaju jednom mjesečno – nemojte propustiti idući!

im
Internet Marketing Meetup

OpenCoffee Split se regularno održava svake druge subote u mjesecu još od 2008. godine, a okuplja poduzetnike, freelancere, studente i sve pripadnike splitske IT scene, kao i one koji to žele postati. U neformalnoj atmosferi i na različitim lokacijama sudionici razmjenjuju iskustva i ideje, a potiče se proaktivnost i zajednički rad na projektima. Rezervirajte si drugu subotu svakog idućeg mjeseca!

opencoffee
91. OpenCoffee Split Meetup

Konačno, tu je i Language Exchange Split, meetup namijenjen vježbanju i učenju stranih jezika. Održava se svako tri tjedna i odličan je način za naučiti ili usavršiti strani jezik, vježbajući s nativnim govornicima i ljudima sličnih interesa. Osim toga, upoznat ćete zanimljive nove kulture!

le
Split Language Exchange Meetup

Očito je da splitska IT scena buja iz dana u dan, a tako raste i broj meetup-a. Posjetite prvi idući u svojoj blizini i povežite se s ljudima sličnih interesa – tko zna gdje vas to može odvesti!

Podijeli

O autoru

Dinko Vranjičić

Startup.hr volonter, student građevinarstva i strastveni obožavatelj IT-a. Voli dobru glazbu i filmove koji potiču na razmišljanje. Trenutno usmjeren na ulaganje u buduću karijeru u IT-u i građevinarstvu, ali uvijek uspijeva dio slobodnog vremena uložiti u činjenje Splita boljim mjestom za svakoga.