SUB ROSA Group: Rent-a-car grupacija s vlastitim softverskim rješenjem

U nastavku serijala članaka u kojima predstavljamo članove Split Tech City zajednice, saznajte čime se bavi grupacija SUB ROSA Group. Popričali smo s direktorom Renatom Miočićem koji je osnovao ovu tvrtku s vizijom da stvori kompaniju koja će biti više od rent-a-cara i koja će prijeći lokalne okvire te biti prepoznatljiva u cijeloj regiji. 

SUB ROSA Group dugi niz godina uspješno posluje u automobilskoj industriji, s naglaskom na rent-a-car tržište. Uz sami najam vozila, direktno je vezana i prodaja rabljenih vozila u SUB ROSA prodajnom centru koji se nalazi na lokaciji poslovne zone Dugopolje, gdje se također nalazi i njihov IT centar.

Sve je krenulo od svega nekoliko vozila

„Sve je krenulo davne 1992. godine, kada je firma osnovana. Krenuli smo razvijati firmu s ciljem što stabilnijeg i kvalitetnijeg poslovanja i razvoja te smo od svega nekoliko vozila napredovali do poslovanja s vlastitim poslovnicama i flotom – u svim većim gradovima i zračnim lukama u Hrvatskoj, kao i u susjednim zemljama Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.“, kaže direktor i osnivač Renato. Danas cijela grupacija broji više od 40 zaposlenih, dok se u sezoni taj broj višestruko povećava.

„Osim rent-a-car usluge standardnih grupa automobila, automatik auta i luksuznih limuzina, nudimo i specijalne ponude bez skrivenih troškova kao što je usluga najma s vozačem te jednosmjerni najmovi unutar cijele mreže poslovnica.“, dodaje. Među ostalom, SUB ROSA Group je danas zastupnik velikih međunarodnih rent-a-car licenci: Dollar – Car Rental i Thrifty – Car Rental za Hrvatsku (Split, Zagreb, Zadar, Dubrovnik i Rijeka), Sloveniju (Ljubljana), Bosnu i Hercegovinu (Sarajevo) i Srbiju (Beograd).

Vlastiti IT centar

Mogu se pohvaliti i vlastitim IT odjelom koji kontinuirano radi na unaprjeđenju i razvoju novih rješenja vezanih uz njihov core business – rent-a-car. Osim samostalnog održavanja postojećeg sustava, izrade digitalnog marketinga i web rješenja, bave se i razvojem novog softvera za rent-a-car poslovanje. 

„Od projekata koje smo razvijali, najponosniji smo na naš sveobuhvatni sistem za upravljanje, održavanje, booking i samo iznajmljivanje vozila, kod kojeg uvijek ima prostora za unaprjeđenje primjenom novih tehnologija s kojima držimo korak zahvaljujući našem IT odjelu.“, zaključuje Renato. 

“Mi brinemo više” slogan koji utjelovljuje duh SUB ROSA ljudi i našu želju da pružimo najbolju kvalitetu proizvoda i usluga našim klijentima.

Na svim pozicijama unutar SUB ROSA grupacije, a posebno u IT odjelu, u potrazi su za novim ljudima koji su voljni raditi i imaju viziju. Svojim zaposlenicima nude slobodu samostalnog organiziranja radnih zadataka, uz fleksibilno radno vrijeme i slobodne vikende. Iako veliku većinu zadataka zbog složenosti posla nije moguće raditi od kuće, ni ta mogućnost nije potpuno isključena.

Planovi za budućnost

Cilj im je nastaviti s razvojem, širenjem tržišta i mreže poslovnih klijenata, kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim zemljama, Europi i cijelom svijetu te razvojem vlastitog softverskog rješenja za unaprjeđenje i automatizaciju rent-a-car usluge.

Kako bi mogli nastaviti u željenom smjeru, nadaju se razvoju i unapređenju školovanja što više IT stručnjaka, jer kako kaže Renato, kvalitetnih kadrova ima nedovoljno za potrebe i potencijal koji Split nudi.

Postali su članovi Split Tech Cityja jer, kako kažu, kao udruga ima jako kvalitetne ciljeve kako bi zbližila i ojačala splitsku IT scenu, koja se širi i jača iz godine u godinu.

Postanite i vi dio naše zajednice!

 

Podijeli

O autoru

Mirela Gospodinović