Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

STC Talk: Kako (uspješno) spojiti IT i pravo?

Tina Tomičić

Tina Tomičić

14.05.2021.

Ivana Butorac

Iako se na prvi pogled čine dijametralno suprotni, IT i pravo ipak imaju dodirnih točaka i moguće je razviti karijeru kombinirajući ta dva područja.

To nam povrđuje i gošća našeg nadolazećeg STC Talk-a Ivana Butorac, magistrica prava, koja je karijeru započela kao stažist u EU parlamentu, a danas je zaposlena na poziciji Information Security consultant-a u cybersecurityju gdje kombinira IT i pravo.

Struktura Law&Tech predavanja

Predavanje je na rasporedu u četvrtak 20.05. s početkom u 19 sati, a za uključenje preko Zoom platforme potrebna je prethodna prijava. Izvršiti je možete na linku.

Ivana Butorac - event

Predavanje je namijenjeno mladim pravnicima i/ili studentima koje zanima karijera u IT svijetu i cybersecurityju.

“Pravo je više od odvjetničkog ureda”,

svojim primjerom dokazuje Ivana, a kroz sat vremena koliko je planirano trajanje predavanja dotaknut ćemo se sljedećeg:

– Kako pravo oblikuje IT svijet i gdje su dodirne točke ta dva svijeta?

– Zašto su pravnici nužni u IT-u i koji poslovi postoje?

– Potrebne vještine

Ivana će se osvrnuti na FB, Instagram i druge društvene medije te “razotkriti” pravni aspekt aplikacija koje svakodnevno koristimo, ali i objasniti zašto je Law&Tech praktična, ali i zabavna karijerna odluka!

O Ivani

Ivana Butorac magistrirala je pravo na Sveučilištu u Rijeci, a njezine ambicije, u kombinaciji s profesionalnom znatiželjom i znanjem, omogućile su joj da iskusi 9-mjesečni staž u EU parlamentu.

Specijalizaciju u domeni IT prava završila je u Belgiji te posljednih 5 godina živi i radi u Bruxellesu.Područje specijalizacije joj je zaštita podataka, privatnost i sigurnost.

Svoje informatičko putovanje započela je pridruživanjem timu za Vladine poslove u tvrtki Cisco Systems i od tada traje. S vremenom se njen interes za cyber sigurnost povećao te se okrenula consaltingu o cyber sigurnosti, vjerujući da će joj korištenje pravnog znanja i političkog iskustva pružiti još jednu perspektivu koja će biti od koristi klijentima i njihovim poslovnim potrebama.

Trenutno radi za Sopra Steria Benelux u timu za kibernetsku sigurnost na mjestu savjetnice za informacijsku sigurnost u EU institucijama.

Uz to, vodi podcast Business O’clock i zajednicu za poslovno umrežavanje Business Bridgers.

Prijava je obvezna

Prijavu za događaj izvršite na linku i saznajte zašto pravnici i ITevci trebaju jedni druge!

Vidimo se 20.05. od 19 sati!

 

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti