109. Open Coffee: Startup.hr postaje Split Tech City

open coffee

Na Open Coffee-u ovoga petka, 9.2., splitska tehnološka zajednica službeno će predstaviti Split Tech City, te daljnje ciljeve i strategije osmišljene za dobrobit grada i zajednice. Event će se održati u prostorijama WIP Coworkinga na Žnjanu, od 18 sati.

U preko 10 godina, na potpuno dobrovoljnoj osnovi i uz pomoć vlastitih resursa, organizirali smo preko 100 meetupova i na desetke besplatnih edukacija i predavanja, povezali preko 700 pojedinačnih članova i tvrtki, te Splitu osigurali mjesto na karti europskih startup centara (Startup City Guide).

Sve navedeno predstavlja temelj na kojem treba graditi budućnost splitskog tehnološkog sektora. Zato smo cijelu prošlu godinu pomno analizirali svoj doprinos tehnološkoj zajednici i osmišljavali načine kako da se taj doprinos još poveća. Rad, trud i znanje okrunjeni su realizacijom Bijele knjige splitske tehnološke zajednice, iznimno ambicioznog dokumenta koji određuje ciljeve i strateške prioritete splitske tehnološke zajednice.

Također, portal Startup.hr preimenovan je u Split Tech City, s ciljem profiliranja Splita kao tehnološkog grada. Cilj je objediniti cijeli tehnološki sektor, povezati sve članove tehnološke zajednice, stvoriti u Splitu uvjete za ostanak i usmjeravati mlade na visoko plaćena tehnološka zanimanja, poticati razvoj tehnoloških projekata, te konstantno promovirati splitske tehnološke tvrtke i stručnjake.

Vjerujemo da Split na nacionalnoj razini mora postati centar razvoja tehnoloških tvrtki u Dalmaciji i na Jadranu, dok na europskoj i globalnoj razini može izrasti u jedno od vodećih startup središta. Split može i mora postati sinonim za grad u kojem se susreću turizam i tehnologija.

Potencijal Splita i splitske tehnološke zajednice prepoznali su i naši prvi članovi, od udruga do tvrtki, te Splitsko-dalmatinska županija, kao partner Split Tech Cityja.

I zato, pridružite nam se u petak na 109. Open Coffee-u i budite dio ovog prijelomnog trenutka u razvoju lokalne tehnološke zajednice.

Nakon službenog predstavljanja Split Tech Cityja i prvih članova, slijedi neformalno druženje, prilika za upoznavanje i networking.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.