Kupi ulaznicu i sudjeluj na trećem Split Tech City Festivalu!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kreće četvrti ciklus StartIT IT startup akademije 

Split Tech City

Split Tech City

20.09.2022.

Splitsko-dalmatinska županija u sklopu svog projekta ICT županija, koji obuhvaća niz aktivnosti usmjerenih na razvoj lokalnog startup poduzetništva i ekosustava, četvrtu godinu zaredom organizira StartIT IT startup akademiju.

Jedinstven je to program osmotjedne stručne poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu, odnosno svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju ili su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga te žele steći nova znanja i vještine vezane za razvoj poslovne ideje i pokretanje poslovanja.

U tome će im pomoći 30-ak uspješnih mentora s bogatim iskustvom u pokretanju i vođenju vlastitih poduzeća. 

Prijave za StartIT do 5. listopada 2022.

Prijave za ovogodišnju StartIT IT startup akademiju su u tijeku i svi zainteresirani budući polaznici 4. generacije StartIT-a koji imaju dobru zamisao, poduzetničku ideju ili nerazrađen projekt koji bi uz stručnu pomoć iskusnih mentora mogao pronaći svoj put, postati velika poslovna priča i otisnuti se u globalni IT tržišni svijet, prijaviti se mogu online, na web stranici https://www.ictzupanija.hr/startIT.

Požuri, prijave su otvorene do ponoći 5. listopada 2022. godine, a broj mjesta je ograničen!

Polaznici StartIT IT startup akademije kroz osmotjedne će edukacije imati priliku:

  • do detalja razraditi svoje poslovne ideje,
  • izraditi prototip, poslovni plan i analizu tržišta
  • upoznati se s izvorima financiranja.

Osim toga, međusobno će surađivati i stvarati networking s neiscrpnim mogućnostima ostvarenja poduzetničkih poznanstava.

Sve to neophodno je kako bi što lakše, bezbolnije i bez početničkih pogrešaka napravili svoj prvi veliki iskorak u poduzetnički svijet, odabravši najoptimalniji formalno-pravni pravni status za svoj startup.

Jer najlakše je, najbolje i najbezbolnije učiti kroz iskustva drugih i na tuđim pogreškama!

Bogat nagradni fond – 50 000 kn

StartIT akademija  se održava u Predinkubacijskom i coworking centru ICT županije PICS@FESB na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a provodi se u partnerstvu s Lean Startup Croatia i u suradnji sa startup zajednicom Digitalna Dalmacija.

Najuspješniji timovi ili pojedinci u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog startupa podijelit će nagradni fond koji ove godine iznosi ukupno 50.000 kuna.

Prva nagrada iznosi 15 000 kuna, druga 10 000 kuna te će se dodijeliti i pet nagrada po 5000 kuna. 

“Odskočna daska” za sljedeću razvojnu stepenicu – GrowIT

Sljedeći logičan korak za polaznike StatrIT IT startup akademije je program poticanja IT poduzetništva GrowIT, kojim se u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna bespovratno financira daljnji rast i razvoj najperspektivnijih IT projekata/startupa s ciljem jačanja cjelokupnog lokalnog IT sektora, a sve kao dio platforme Digitalna Dalmacija, koja predstavlja centralno mjesto za okupljanje i prezentaciju splitske i dalmatinske IT startup scene. 

Pokretanjem StartIT IT startup akademije, ICT Županija kao dobar duh dalmatinske IT zajednice pokazala je kako je znanje uistinu dostupno svima, za boljitak kako regionalne i lokalne zajednice, tako i društva u cjelini.

Na StartIT IT startup akademiji 2021. godine sudjelovalo je 12 inovativnih IT poduzetničkih projekata koji odgovaraju nekim od najaktualnijih izazova današnjice. Od njih su izabrani najbolji te su nagrađeni na završnom StartIT Demo Day-u u Tehnološkom inkubatoru – SPINIT u Splitu.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti