Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Sports shaping careers: Kad se spoje sport i biznis

Split Tech City

Split Tech City

11.05.2022.

U sklopu Međunarodne regate Sv. Duje, FESB i SPINIT inkubator će 13. i 14. svibnja postati središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika, IT-evaca i zaljubljenika u startupe na drugom meetupu Sports shaping careers – Lessons from the boat

Bivši vrhunski veslači i osvajači brojnih olimpijskih i svjetskih medalja, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija, okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta – sportskom i poslovnom, naučiti nove vještine te razmijeniti znanja i iskustva.

Cilj je potaknuti studente na razmišljanje o budućim karijerama, pomoći im u razvoju vještina i specifičnih tehničkih znanja te podržati njihovo bavljenje sportom.

Kako je sve krenulo?

Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenile su se generacije i generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni obično stručnjaci i profesionalci u mnogim područjima te imaju zanimljive, čak i neobične karijere.

Kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sv. Duje povezivanje – veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog – tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet. Iz te je ideje prošle godine nastao meetup Sport shaping careers s naslovom Lessons from the boat

U prvom, pandemijskom, izdanju imali smo prilike čuti veslačke legende Oxforda i Cambridgea, zlatne olimpijce, a danas uspješne direktore, mentore i poduzetnike, koji su podijelili sve naučene lekcije na sportskim, ali i poslovnim putevima.

Odličan program ovogodišnjeg izdanja

Ove će godine Lessons from the boat trajati čak dva dana.

U petak, 13. svibnja, na FESB-u će u 15 h predavanje održati Ante Kušurin.

Hrvatski olimpijac iz Bejinga 2008., juniorski svjetski prvak u dublu, pobjednik poznatog Boat Race-a, preddiplomski studij završio je u Americi na Sveučilištu Washington, nakon čega na Oxfordu studira MBA na prestižnoj Said Business School.

Danas je jedno od vodećih imena One Equity Partners tvrtke u New Yorku, gdje se bavi investicijama u tehnološkom, energetskom i zdravstvenom sektoru.

2020. godine realizirao je jednu od najvećih tech investicija u Hrvatskoj te je član nadzornog odbora Infobip-a.

Kulminacija programa je 14. svibnja od 9:30 h u SPINIT inkubatoru;

Tom Stallard će održati predavanje, nakon čega će se veslačke legende, svjetski i olimpijski medalisti te uspješni poduzetnici upustiti u panel diskusiju o kombiniranju studiranja i profesionalnog sporta, poslovnoj karijeri, savjetima za stalno usavršavanje i zanimljivim detaljima iz njihovih karijera.

Tom Stallard je srebrni olimpijac iz Bejinga 2008., svjetski prvak u četvercu 2002. te pobjednik dviju Boat Race utrka na Temzi. Bio je predsjednik Cambridge sveučilišnog veslačkog kluba CUBC, a na istom sveučilištu studira strojarstvo te magistrira na području motosporta.

Od 2009. godine radi kao inženjer za McLaren F1 tim, kao inženjer performansi za Jenson Buttona te kao inžinjer utrke za sve top vozače McLarena (poput Carlosa Sainza Jr., Daniela Ricciarda itd). 

Među panelistitma će biti i Moritz Hafner – član njemačke veslačke reprezentacije i pobjednik Boat Racea 2011. godine. Preddiplomski studij ekonomije završava na Harvardu te na Oxfordu nastavlja s magisterijem iz ekonomije. Već 9 godina radi za Goldman Sachs u investicijskom bankarstvu, a od 2020. je direktor investicija za FSN Capital u Munchenu.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti