Splitska tehnološka predavanja i druženja u lipnju

Za nama je svibanj, koji u Splitu zasigurno nije razočarao ni jednog vjernog pratitelja tehnoloških događanja; konferencije, meetupi i radionice ugrijale su i najokorjelije grintavce (kad već nije sunce)…

U lipnju nas čekaju lagani smiraj i blago dozivanje pravog ljeta, no lista IT događanja koja nas čekaju ipak se ne može nazvati kratkom.

Već je prvi dan ovog mjeseca bio rezerviran za prvo druženje naše zajednice: 1.6. u prostorijama PICS@FESB održano je sedmo izdanje “Women in tech meetup Split”, na kojem je izlaganje održala gđa. Ivana Matić, CEO Women in Adria. Osnivačica i glavna urednica ovog uspješnog medijskog projekta govorila je o izazovima s kojima se nosila na svom dosadašnjem poslovnom putu, i kao zaposlenica i kao poslodavka, a uz to majka troje djece. Nakon predavanja razvila se zanimljiva rasprava među publikom, a svi su izrazili zadovoljstvo produktivno provedenim jutrom, kao i zainteresiranost nadolazećim meetupima slične tematike.

U nastavku vam donosimo pregled ostalih lipanjskih, dosad najavljenih, događanja i pozivamo vas da nam dojavite ako znate za nešto za što mi još nismo čuli 🙂

SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!
4.6.2019. u 11.00
Sveučilišna knjižnica, Ruđera Boškovića 31

Kao što smo već najavili, organiziramo događaj na kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki i saznati sve o mogućnostima koje iste nude svojim (budućim) praktikantima i zaposlenicima. Izlagat će 6 tvrtki – članica Split Tech Cityja (SeekandHit, Blazing Edge, Lilcodelab, Sub Rosa Group, Agilo, Zadnja Stranica), a u publici će biti preko 70-ero mladih, koliko ih je zasad prijavljeno za prisustvovanje, od kojih će petero pred svima izložiti svoj “Personal Elevator Pitch” kako bi si povećali prilike da tvrtke angažiraju upravo njih za obavljanje prakse/posla. Prijave su obvezne ovdje.

 

QAva – QA kava
6.6.2019. u 18.30
Tap B BrewPub, Dinka Šimunovića 14

Splitska ekipa koja se bavi QA pitanjima (pozor; nije riječ o questions and answers, već o quality assurance! :D) redovito se druži uz kavu, pivo i međusobnu inspiraciju i prenošenje znanja; na lipanjskoj QAvi lagano će se zakuhavati teme za naredne QA meetupe pa je ovo idealna prilika da se, ako već niste, upoznate s ovom zanimljivom ekipom i bacite im koji prijedlog! Prijavite se ovdje.

 

STech Business Angels – savjeti poslovnog anđela za unaprjeđenje poslovanja
7.6.2019. u 13.00
Hotel Atrium  (Domovinskog rata 49)

U sklopu projekta „Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleratora Split“, koji provodi Poduzetnički akcelerator Split, predavanje će održati Hrvoje Prpić jedan od najpoznatijih poslovnih anđela i poduzetnika u Hrvatskoj. Predavanje je tematski strukturirano u dvije cjeline: Kako dobiti novac za startup – pogled sa investitorske strane i Internacionalizacija poslovanja. Broj sudionika je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto što prije putem obrasca: http://bit.ly/2XkIed7 

 

ML/AI Split Workshop: Predicting buying behaviour using Machine Learning
7.6.2019. u 18.00
PICS@FESB

Na sljedećem ML/AI druženju čeka vas povratak na konkretne primjene Machine Learninga: saznat ćete, primjerice, kako analizirati navike kupaca/posjetitelja i usmjeravati marketing ili druge aktivnosti na optimalan način te kako napraviti vlastiti sustav koji dodaje napredne mogućnosti vašem kodu. Sve ovo ćete saznati na najbolji mogući način, odnosno pišući konkretnu aplikaciju na osnovu materijala i podataka koje vam organizatori pripreme. Prijave se primaju ovdje.

 

OpenCoffee Split: Kreativna tvrtka za kreativnu industriju (Toni Boban)
13.6.2019. u 18.00
Agilo, Poljička cesta 26B

119. Open Coffee donosi nam priču o stvaranju malo drukčije tvrtke i profesionalne suradničke platforme, koja će kroz interaktivnu prezentaciju i razgovor prikazati trendove u kreativnoj industriji kroz iskustva nastupa na arhitektonskoj i dizajn sceni. Naime, splitski arhitekt Toni Boban, osnivač tvrtke “Boban + partneri d.o.o.”, govorit će o svojim prvim poduzetničkim koracima, stvaranju platforme kao mreže mladih profesionalaca, osiguravanju pristupa tržištu, timskoj suradnji u kreativnoj industriji, korištenju naprednih tehnologija u kreativnom procesu i trendovima kreativne industrije arhitekture i dizajna. Ne propustite ovu zanimljivu temu; prijavite se za sudjelovanje ovdje.

 

Global DevOps Bootcamp
15.6.2019. u 10.00
PICS@FESB

Split će se 15.6. upisati na svjetsku kartu Global DevOps Bootcampova (GDBC); riječ je o globalnom besplatnom eventu u formi hackathona, na kojem će se polaznici kroz praktičan rad upoznati s najnovijim DevOps trendovima i natjecati s timovima iz cijelog svijeta rješavajući izazove održavanja aplikacija u produkciji. Rješenja će se temeljiti na generičkim općepriznatim DevOps praksama i principima neovisnima o razvojnim tehnologijama i platformama, stoga će razvojni inženjeri i operativci svih profila moći iskoristiti stečeno znanje o robusnim DevOps praksama i u svom svakodnevnom radu. Više detalja i prijave pronađite ovdje.

Python Meetup Split
19.6.2019. u 18.00
TBD

Više informacija uskoro 🙂

 

SpliTech Conference
18.-21.6.2019.
Bol (Brač) i Split

Krajem lipnja očekuje nas četvrto izdanje konferencije o pametnim i održivim tehnologijama u organizaciji Sveučilišta u Splitu, koje će donijeti mnoga zanimljiva predavanja o temama poput IoT, Machine Learning, pametnim gradovima i sl. Program zvuči zaista obećavajuće; sve detalje možete provjeriti na službenoj stranici konferencije!

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.