Splitska tech predavanja i druženja u travnju

I ovog će se mjeseca u našem gradu održati nekoliko zanimljivih predavanja i druženja tehnološke tematike, stoga na vrijeme rezervirajte termine i spojite ugodno s korisnim!

 

Internet Marketing Meetup

3.4.2019. u 18.10

Plan B, Ulica slobode 16A

I na ovomjesečno druženje internet marketingaša, nazvano „Automatizacijom do uspjeha“, dobrodošli su svi, od profesionalaca koji rade u agencijama, preko zaposlenika koji u svojim tvrtkama rade na internet marketing kampanjama, do freelancera i svih koji žele naučiti više o temama iz ovog sektora.

Ovog će puta Šime Živković iz SeekandHita prezentirati case study o primjeni automatizacije u kampanjama za charter agenciju, pomoću koje je uspio CPA spustiti za čak 85%!

 

SplitBiz Meetup

3.4.2019. u 19.00

Fig Split, Dioklecijanova 1

Oni koje zanima područje društvenog poduzetništva ne bi smjeli propustiti deveti „SplitBiz“ meetup, na kojem će gđa. Virginia Schippers iz CARE-BAMBOO Fond održati prezentaciju naslovljenu „A New Dawn of Investment: Impact Investors“. Govorit će o razvoju sektora društvenog poduzetništva i prenijeti svoja globalna iskustva vezana za investiranje u isti. Posebno će se osvrnuti na ulaganja u Hrvatskoj, a zajedno s publikom pokušat će doći do odgovora na pitanja o oblikovanju budućnosti investiranja iz Splita, posebno u polju agrobiznisa.

 

STech Finance – radionica za poduzetnike

4.4.2019. u 18.00

Hotel Atrium, Ulica Domovinskog rata 49

Početak travnja rezerviran je i za treću radionicu na temu vanjskog financiranja za poduzetnike u organizaciji Poduzetničkog akceleratora Split/STech akceleratora, koji u sklopu svog EU projekta organiziraju korisna događanja namijenjena malim i srednjim poduzetnicima koji žele dobiti konkretne informacije o načinima unaprjeđenja vlastitog poslovanja i financiranju inovativnih poduzetničkih ideja.

Ovog puta publika će dobiti korisne informacije i savjete od Damira Bićanića, direktora Funderbeam platforme za jugoistočnu Europu, kao i dviju stručnjakinja iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) – Josipe Živko iz Sektora za inovacije, istraživanje i Darije Kuvek iz Sektora za ESIF zajmove i jamstva.

Ako želite saznati kako razviti svoje poslovanje, prijavite se putem obrasca jer je broj sudionika ograničen.

Atlassian User Group Split

8.4.2019. u 18.00

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Treće okupljanje Atlassian User Grupe donosi predavanje Danila Trebješanina iz tvrtke Locastic, koji će u prostorijama PICS-a govoriti o tome zašto su se u moru alata za upravljanje projektima odlučili baš za Jiru, a publici će približiti i način na koji ju koriste.

Atlassian je australska firma koja proizvodi niz aplikacija za cjelokupni proces vođenja projekta, od faze planiranja, preko izvođenja do implementacije. Neki od njihovih alata su Jira, Confluence, Trello i Sourcetree, a cilj događanja koja Atlassian User Grupa organizira je okupiti sve koji koriste Atlassian u svom poslovanju kako bi međusobno razmijenili iskustva i ideje. Naravno, dobrodošli su i oni koji ne koriste Atlassian alate, ali su zainteresirani i žele saznati više.

 

ML/AI Split

19.4.2019. u 18.00

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Ovomjesečni meetup posvećen strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji donosi predavanje „Razvoj inteligentnih funkcionalnosti u Gmailu“, koje će održati Ivo Krka iz Google Inc. Već 20 godina Google je pri čelnoj poziciji u izgradnji inteligentnih i ogromnih sustava sa stotinama milijuna korisnika. U Gmail-u strojna inteligencija pomaže korisnicima smanjiti broj neželjenih poruka, organizirati pretinac e-pošte i odgovoriti na poruke. Krka će ovom prigodom prezentirati kako su razvijene dvije inteligentne funkcionalnosti u Gmail-u: Smart Labels i Smart Reply. Njihov razvoj bit će objašnjen kao putovanje kroz životni ciklus programa.

 

Split QA Meetup

23.4.2019. u 18.00

WIP Coworking, Velebitska 147

Tema ovomjesečnog QA druženja je „Kako testiranjem utjecati na organizaciju?“, na kojem će se govoriti o važnosti testiranja proizvoda te doznati kako na vrijeme identificirati rizike i kakav feedback dati razvojnim timovima. Leda Link i Irja Straus iz Infobipa objasnit će na koji je način tvrtka u kojoj rade uključila testiranje u srce svog razvojnog procesa i kako mali testni tim od 5 ljudi doprinosi ključnim Infobipovim proizvodima.

 

DesignHUB meetup

24.4. u 19.00

WIP Coworking, Velebitska 147

Nakon podulje stanke, ovog će se mjeseca održati četvrto izdanje DesignHUB meetupa, pod nazivom „Network, draw & mingle“, na kojem će se u suradnji s Remote Year-om održati predstavljanje mladih, inozemnih kreativaca različitih ”backgrounda” (video, foto, UI/UX, SEO…). Ako vam, pak, ništa od navedenog ne zvuči privlačno, organizatori pozivaju da jednostavno ponesete olovku i papir, skupite ekipu i crtate zajedno s njima!

Tinel Meetup Split

25.4.2019. u 18.00

Locastic, Lovački put 7

„Does react do functional programming“ naziv je predavanja koje će na ovomjesečnom Tinel Meetupu održati Richard Moss iz LeanJS, inače organizator radionica React Academy. Osim navedenog predavanja, Moss će dva dana nakon održati prvu naprednu React radionicu u jugoistočnoj Europi pa se na vrijeme prijavite ako ste zainteresirani!

 

BlockSplit Conference

25. i 26.4.2019.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu (Cvite Fiskovića 5)

Drugo izdanje splitske konferencije namijenjene međunarodnoj razmjeni iskustava i širenju znanja među blockchain zajednicom očekuje nas krajem mjeseca na Ekonomskom fakultetu. I ove će godine publika imati priliku slušati o izazovima rada u ovom području od brojnih stručnjaka, ali i sudjelovati na radionicama i uspostaviti nove kontakte i poznanstva, posebno na neformalnim zabavnim dijelovima konferencije. Svoje ulaznice možete nabaviti na službenoj stranici konferencije.

 

Mobile Monday

29.4. u 18.00

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Čak 48. izdanje ovog popularnog meetupa donosi radionicu o značajkama novog Visual Studio 2019, koji je od početka travnja dostupan za download. Nakon razmjene korisnih informacija i iskustava u vezi korištenja navedenog alata u svakodnevnom radu, moći ćete se osvježiti uz pizze i pivo, koje će osigurati ekipa iz Lilcodelab.

 

Tourism and Technology conference

29. i 30.4.2019.

Radisson Blu Resort&Spa, Put Trstenika 19

TNT SPLIT je konferencija u potpunosti orijentirana najnovijim tehnologijama i digitalnim trendovima u turizmu, mjesto susreta profesionalaca iz turizma i informacijskih tehnologija s ciljem sklapanja poslova, prezentacije novih proizvoda i tehnologija na tržištu te edukacije svih sudionika konferencije od strane eminentnih stručnjaka i govornika. Drugo izdanje ove konferencije očekuje nas 29. i 30.4. u hotelu Radisson Blu, a sve detalje možete pogledati ovdje.

 

Sve najavljene tech događaje možete pratiti u našem kalendaru, a snimke do sada održanih predavanja i radionica možete pogledati na našem YouTube kanalu.

 

 

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Po struci magistra edukacije povijesti i talijanskog jezika, suosnivačica i dopredsjednica Kluba mladih Split. Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City.