Splitska ‘tech’ događanja u rujnu

Stigao je rujan, u kojem se polako svi vraćaju u radni ritam; nadamo se – svježi, odmorni i puni energije za ulaganjem u sebe i sudjelovanjem na brojnim predavanjima, druženjima i radionicama van radnog vremena!

U rujnu nas, barem što se tehnološke tematike tiče, očekuju sljedeća događanja; odaberite nešto za sebe i uživajte u cjeloživotnom učenju! 🙂

Women in tech meetup Split
5.9.2019. u 19.00
WIP Coworking (Velebitska 147)

Gošća 10. izdanja našeg meetupa dolazi iz Varaždina; Andreja Rambrot Malenica, suvlasnica brenda Pisalica i portala princeza.hr, održat će predavanje “Važnost brendinga za proboj tvrtke na tržištu”.

Cilj predavanja je upoznati polaznice i polaznike s važnošću kvalitetnog predstavljanja na tržištu, bilo pomoću kreiranih boljih vizuala ili kreativnije ispričane priče.

Edukacija je namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima te poduzetnicima početnicima koji nisu sigurni u dovoljnu razrađenost svoje poduzetničke ideje i/ili nemaju ideje kako se predstaviti na postojećem ili novom tržištu. Predavanje je namijenjeno i svima onima koji nisu zadovoljni vidljivošću svog brenda u javnostima.

Meetup se organizira zahvaljujući sponzorstvu američko-hrvatske tvrtke Extension Engine i uz podršku Splitsko-dalmatinske županije u sklopu njihova projekta ICT županija.

Više informacija i prijavnice pronađite ovdje.

Tinel meetup
5.9.2019. u 19.00
Lovački put 7

28. Izdanje Tinel meetupa bit će posebno zanimljivo softverskim inženjerima jer će se govoriti o glasu kao skorom glavnom mehanizmu unosa za gotovo sva sučelja.

Nara Kasbergen, vodeća inženjerka za glasovna sučelja i nove platforme u Nacionalnom javnom radiju (NPR), održat će predavanje “Voice: The new frontend”, na kojem će govoriti o temeljnoj strategiji za izgradnju govorne aplikacije za platforme poput Alexa i Googlea pomoću JavaScripta, kao i o ograničenjima trenutne tehnologije. Istaknut će i koje bi bitne vještine programer u ovom području trebao posjedovati.

Više informacija i prijavnice pronađite ovdje.

Open Coffee Split
12.9.2019. u 17.00
WIP Coworking (Velebitska 147)

Slovenac Sašo Palčič, stručnjak za digitalni marketing, strastveni strateg i izvršni direktor u Madwise – Performance Marketing Agency, održat će predavanje “Lessons learned from growing a performance marketing agency”.

Aktivan u marketinškom sektoru više od 15 godina, Palčič je pridonio razvoju mnogih vodećih slovenskih i regionalnih brendova, među kojima su Red Bull, Swarovski, Ford, Elan, A1, Nike, TUŠ i mnogi drugi.

On čvrsto vjeruje u davanje dodatnih 10%, koje možete dobiti smislenim razgovorom, ranijim buđenjem, brigom o sebi, čitanjem dobre knjige…

Istraživanje i razjašnjavanje tajni ljudske prirode, prisutnost u trenutku i odgovorno ponašanje prema okolišu i društvu postali su njegova mantra, oblikovana u rutinu.

Svojim predavanjem otkrit će vam kako NE pokrenuti tvrtku, zašto je izgradnja kulture tvrtke umjetnost te kako se zabaviti radeći to.

Više informacija i prijavnice pronađite ovdje.

ML/AI
13.9.2019. u 19.00

Više informacija uskoro

 

Festival dizajna “Kombo od 3”
16.-21.9.
Umjetnička akademija u Splitu, Zagrebačka 3

Udruga studenata Dizajna vizualnih komunikacija (Udruga DVK) organizira projekt “KOMBO od 3”, zamišljen u obliku radionica koje završavaju javnom izložbom radova. Radionice se sastoje od ilustracije, dizajna i fotografije, a predavači su studenti na diplomskoj razini. Na sudjelovanje se pozivaju svi koji studiraju dizajn i srodne fakultete (grafika, arhitektura, modni dizajn, građevina, fotografija…). Prijave su obvezne, a više informacija pronađite ovdje.

 

Python meetup
18.9.2019.

Više informacija uskoro

 

Digital wings – intenzivna radionica o digitalnom marketingu
21.9.2019. od 9.30-14.30
Ruđera Boškovića 20/II

Klub mladih Split organizira intenzivnu radionicu o digitalnom marketingu pod vodstvom Tanje Džido, specijalistice digitalnog marketinga, uspješne poduzetnice i osnivačice portala Shhhefica.

U samo 5 sati imat ćete priliku doznati kako iskoristiti potencijal digitalnih kanala te uz minimalne troškove ostvariti maksimalne rezultate.

Na radionici ćete:

* otkriti tajne uspješnih Facebook stranica

* otkriti kako povećati organski doseg i nadmudriti Facebookov algoritam

* naučiti postavljati efektivne Facebook oglašivačke kampanje

* naučiti kreirati savršen Instagram feed

*organski povećati broj followera

* iskoristiti potencijal Instagram Storiesa

* pozicionirati se na LinkedInu i povezati se s utjecajnim ljudima u svojoj industriji 

* naučiti kreirati zanimljiv i relevantan sadržaj za svoju ciljnu publiku

Radionica je namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, freelancerima, zaposlenicima u marketingu i studentima.

Cijena: 500 kn.

Više informacija pronađite ovdje.

 

Startup akademija StartIT@PICS
23.-27.9.2019.
PICS@FESB (Ruđera Boškovića 32)

StartIT@PICS je program poduzetničke edukacije u organizaciji ICT županije, namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu. Polaznici će imati priliku steći nova znanja i vještine vezane za pokretanje poslovanja te pri tome dobiti pomoć uspješnih mentora s bogatim iskustvom u pokretanju i vođenju vlastitih poduzeća.

Prijave su otvorene do 15.9.

 

Digital Nomad Meetup Split
25.9.2019. u 19.00
WIP Coworking (Velebitska 147)

Split Tech City u suradnji s WIP Coworking u rujnu donosi prvo izdanje meetupa posvećenog digitalnim nomadima i onima koji bi to htjeli postati. Na ovim ćemo se neformalnim druženjima upoznavati s modernim nomadima, koji zahvaljujući tehnologiji mogu putovati i raditi s bilo kojeg mjesta, te slušati o njihovim iskustvima. Više informacija uskoro!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.