Splitska ‘tech’ događanja u kolovozu

Nadamo se da ćete se narednih tjedana odmoriti i napuniti baterije za rujansku “novu godinu”, ali i posjetiti neko od zanimljivih tehnoloških događanja koja nas u Splitu očekuju ovog mjeseca.

Doduše, ova će lista biti ponešto kraća od prethodnih – ali to je normalno skroz jer je kolovoz!

Krenimo redom!

QAva sa specijalnom gošćom – Q&A o QA iskustvima u Irskoj
1.8.2019. u 18.30
To je to, Vukovarska ulica 49

Gošća nadolazeće QAve je Marijana Berket, koja je početkom 2016. odlučila prihvatiti poslovnu ponudu koja je uključivala rad za Apple, kao International Software Quality Engineer, ali i preseljenje u Irsku, u kojoj od tada živi.

Od ljeta 2017. radi kao QA u Workdayu, jednom od vodećih providera cloud aplikacija za financije i HR, koji već godinama visoko kotira i na ljestvicama najboljih kompanija za rad.

Marijana će govoriti o tome kako je raditi kao QA za Apple i Workday, otkrit će nam više o QA sceni i životu u Irskoj, a spremno će odgovarati i na sva vaša pitanja.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi ovdje.

9. Women in Tech meetup Split: Ivana Šerić
13.8.2019. u 19 h
PICS@FESB (Ruđera Boškovića 32)

Na sljedećem “Women in tech meetup Split” održat će se predavanje “Data science u košarci: od neobrađenih podataka do strategije na utakmici”. Ulogu predavačice ovog puta ima Ivana Šerić, Splićanka zaposlena kao ‘data scientist’ u NBA klubu Philadelphia 76ers.

Njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije, a ovom će nam prilikom predstaviti povijesni razvoj analitike podataka u primjeni na košarku i pokazati primjere kako tradicionalna statistika (‘boxscore’) može dovesti do pogrešnih zaključaka.

Govorit će o važnosti komunikacije tehničkih znanja netehničkoj publici, kao i o važnosti te prezentacije spram važnosti kompleksnih algoritama na utjecaj u donošenju odluka u organizaciji i poslovanju.

Ulaz na predavanje je besplatan, a dobrodošli su svi zainteresirani. Nakon predavanja slijedi neformalno druženje.

 

Python Meetup Split
21.8.2019. u 18 h

Više informacija uskoro!

Tinel #27 – Srdjan Vranac
22.8.2019. u 19 h
Lovački put 7

Ovog nas mjeseca očekuje 27. izdanje Tinel meetupa, koje će biti posvećeno uvijek aktualnoj temi data&privacy: Srđan Vranac, osnivač tvrtke Code4hire, održat će predavanje pod nazivom “Be nice! Help the person who hacks your servers to get data”.

Vranac će se pozabaviti tehničkom stranom pohrane podataka te će vam otkriti nekoliko korisnih trikova i alata koji vam mogu pomoći da postignete pristojnu razinu sigurnosti u svojoj aplikaciji.

Vrijeme prije i nakon predavanja predviđeno je za neformalno druženje. Sve detalje i potvrdu za sudjelovanje možete pronaći ovdje.

 

Open Coffee Split

Uskoro donosimo detalje vezane za kolovoško izdanje najdugovječnijeg splitskog meetupa!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.