Split postaje dijelom Startup City Guide-a!

Ušli smo u odličan tjedan za lokalnu i regionalnu startup scenu – zahvaljujući trudu našeg volonterskog tima, Split je upravo postao jedan od gradova na karti projekta Startup City Guide, koji čitavom svijetu predstavlja žarišta europske startup zajednice!

Ovaj projekt pod okriljem StartUs magazina sastavni je dio mreže StartUs, pokrenute u svrhu boljeg povezivanja i upoznavanja rastuće europske startup zajednice. Split će tako, uz Zagreb, biti jedini hrvatski grad zastupljen na ovom sve poznatijem pregledniku gradova najpovoljnijih za uključivanje u vibrantnu zajednicu. Navedena mreža korisnicima i svim zainteresiranim pojedincima nudi priliku za pronalazak poslova u vodećim europskim startupovima, objavljivanje oglasa za posao, koji će sigurno biti isporučeni ciljanoj publici, kao i upoznavanje novih, zanimljivih istomišljenika i potencijalnih poslodavaca. Također, ovdje je moguće pronaći sve informacije o izvorima financija, inkubatorima, akceleratorima i prostorima za coworking u ostalim europskim gradovima. Tu je i pregled nadolazećih seminara, predavanja, konferencija i sličnih događaja, kao i dnevno osvježavani pregled vijesti i zanimljivosti iz startup svijeta.

Naravno, kad su nam se predstavnici StartUs mreže javili s ponudom da napišemo članak koji bi čitavoj startup zajednici prezentirao mogućnosti koje pruža grad pod Marjanom, nismo mogli propustiti priliku. Javnost će tako Split upoznati kao grad u kojem buja IT revolucija i koji svim poduzetnicima i stručnjacima pruža idealnu lokaciju za osnivanje tvrtke. Osim brojnih prednosti osnivanja startupa u Splitu, koje sežu od idealne geografske lokacije, koju su već prepoznali milijuni turista, preko poticajne i brzorastuće zajednice, obuhvatili smo i brojne meetupove i događanja koja se u Splitu održavaju na redovnoj bazi. Prikazali smo mogućnosti volontiranja pomoću kojih svaki pojedinac svoje slobodno vrijeme može uložiti u osiguranje napretka splitske IT scene, kao i coworking prostore u kojima je moguće upoznati nezavisne profesionalce iz čitavog svijeta. Naveli smo mogućnosti financiranja tvrtke, organizacije i tvrtke koje mogu pružiti korisne savjete, kao i uspješne startupe koji su potekli iz Splita. Ukratko, predstavili smo Split u svjetlu koje zaslužuje!

Split_guide_community

Nadamo se kako će postavljanje Splita na kartu europskih startup centara pripomoći sveukupnom napretku čitave regije. Split je relativno nov i još uvijek neprepoznat u okvirima IT industrije, stoga je krajnje vrijeme da se to promijeni. Stotine visokoobrazovanih pojedinaca, stručnjaka i studenata, nezavisnih profesionalaca i perspektivnih entuzijasta koji čekaju svoju priliku umrežit ćemo s čitavom Europom. Ulaskom na StartUs platformu, investitori, entuzijasti i poslodavci upoznat će Split kao perspektivnu sredinu za čitav IT sektor.

S druge strane, očekujemo kako ćemo opravdati očekivanja StartUs magazina u pogledu kvalitete i izdašnosti iznesenih informacija. Kao skupina volontera koja svojim predanim radom svakodnevno ulaže u cjelokupni napredak lokalne IT zajednice, potrudili smo se dati objektivan pregled Splita, koji će potaknuti pojedince iz čitave Europe na sudjelovanje u jačanju ne samo splitske, već i hrvatske IT scene. Svjetski priznate tvrtke poput Ericssona i HR Clouda već godinama imaju svoje pogone u Splitu, uspješno posluju te nerijetko daju studentima prve prilike za okušavanje u poslovnom svijetu. Vrijeme je da i ostatak IT scene prepozna naš grad!

Da ne duljimo, kliknite na link i pročitajte splitski vodič kroz startupe!

Podijeli

O autoru

Dinko Vranjičić

Startup.hr volonter, student građevinarstva i strastveni obožavatelj IT-a. Voli dobru glazbu i filmove koji potiču na razmišljanje. Trenutno usmjeren na ulaganje u buduću karijeru u IT-u i građevinarstvu, ali uvijek uspijeva dio slobodnog vremena uložiti u činjenje Splita boljim mjestom za svakoga.