Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Festival fotografije Split Format vraća se nakon trogodišnje stanke!

Split Tech City

Split Tech City

24.11.2023.

Fotoklub Split nam ove godine donosi povratak svog prestižnog festivala fotografije Split Format, i to s intrigantnom temom – KRIZA.

Nakon trogodišnje stanke, ovaj festival predstavlja više od samo umjetničkog događanja; to je odraz i reakcija na sveprisutne izazove našeg vremena.

Treće izdanje međunarodnog fotografskog festivala Split Format započet će otvaranjem izložbe finalista foto natječaja 27. studenog, a trajat će do 13. prosinca.

Ovogodišnja tema KRIZA nije samo riječ; to je koncept koji potiče fotografe da istraže i interpretiraju različite aspekte kriza – od osobnih borbi do globalnih društvenih promjena stvarajući priliku za fotografe da svojim objektivima uhvate suštinu trenutka, pružajući publici ne samo vizualno iskustvo, već i duboko emocionalno razumijevanje svijeta oko nas.

Odabranu temu su kroz foto natječaj obradila 32 fotografa iz 6 zemalja svijeta, a odabrano je 5 finalista.

Žiriranje je provedeno od strane peteročlanog žirija istaknutih stručnjaka u svojim područjima djelovanja:

Katarina Duplančić, povjesničarka umjetnosti i kustosica (Hrvatska)

Armin Durgut, fotoreporter (Bosna i Hercegovina)

Alessio Paduano, fotoreporter (Italija)

Srđan Živulović, fotoreporter (Slovenija)

Zoran Marinović, fotoreporter (Hrvatska)

Njihova stručnost i raznolikost perspektiva jamac su da će najbolji radovi biti istaknuti i nagrađeni, a plod su umjetničkog stvaranja petorice odabranih finalista:

Tomislav Petković (Hrvatska)

Pierpaolo Mittica (Italija)

Igor Šoban (Hrvatska)

Nenad Martić (Hrvatska)

Davor Puklavec (Hrvatska)

Radovi odabranih fotografa moći će se pogledati na izložbi u Galeriji Fotokluba Split (Marmontova 5) za vrijeme trajanja festivala.

Otvaranje izložbe 27. studenog 2023. u 19 sati ujedno označava svečani početak ovogodišnjeg izdanja festivala “Split Format”, na kojem će se i proglasiti pobjednik foto natječaja “Kriza”.

Važno je napomenuti i da nas nakon otvaranja festivala “Split Format” u organizaciji marljive ekipe iz Fotokluba Split, predvođene direktoricom festivala Majom Prgomet, očekuje raznovrstan program sastavljen od predavanja i predstavljanja knjige, pa vas pozivamo da zapratite aktivnosti vezane uz “Split Format” na službenoj web stranici festivala, kao i na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

Ovogodišnji “Split Format” kao temu ima vrlo krizan pojam, ali nas veseli što je organizacijska ekipa bilo kakvu krizu uspješno prevladala i ovaj festival ponovno vratila na kalendar događanja našeg grada.

Podrži ih svojim dolaskom! Vidimo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti