Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Otvorene prijave za dvodnevni Smart City Challenge hackathon

SPI Split

SPI Split

24.10.2022.

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu organizira šesto izdanje hackathona Smart City Challenge.

U fokusu ovog natjecanja je razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koji imaju primjenu u lokalnoj zajednici.

Hackathon će se održati 3. i 4. prosinca 2022. godine u SPINIT inkubatoru u Splitu.

Inovativna rješenja za pametnije gradove

Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svoga grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove.

Dakle, prijaviti se mogu svi, neovisno o obrazovanju i profesiji.

Cilj razvoja tehnoloških rješenja jest njihova primjena za unaprjeđenje kvalitete života u lokalnoj zajednici kroz različite sektore (obrazovanje, zdravstvo, stanovanje, okoliš, proizvodnja, turizam itd.).

Kako će natjecanje izgledati?

Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova:

  • Internet stvari (IoT),
  • pametni domovi i zgrade,
  • pametni prijevoz,
  • pametna proizvodnja,
  • pametni okoliš,
  • pametno zdravlje,
  • pametni građani.

Timovi će nakon natjecanja imati na raspolaganju dodatnih 5 minuta za predstavljanje svog projekta stručnom žiriju.

Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Program natjecanja dostupan je ovdje.

Podrška nakon hackathona

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz Studentski poduzetnički inkubator.

Natjecanje pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije im omogućuje napredovanje kroz podršku partnera uključenih u projekt. 

Prijave traju do 20. studenog 2022., a prijave se vrše preko ove poveznice.

Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja postavljena na 18 godina starosti.

Hackathon Smart City Challenge provodi se u sklopu projekta Smart Youth, financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti