Shift Remote: Učite od vrhunskih developera online!

Deveto izdanje konferencije Shift Dev, koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna 2020. zbog globalne situacije s koronavirusom.

Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK.

Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Niz ‘online’ predavanja

Kako bi vrijeme čekanja svojoj zajednici učinili korisnim i zanimljivim, organizatori su odlučili napraviti Shift Remote.

Shift Remote je zamišljen kao niz online predavanja koja će se prenositi uživo, s temama kao što su JS, CSS, DevOps, Serverless, Frontend, Backend, AI ili Blockchain.

Baš kao i kod konferencije Shift Dev, Shift Remote će biti jednako interesantan spoj edukativnih i inspirativnih govora te radionica koje drže najbolji stručnjaci industrije.

U predavanjima Shift Remote cijela će zajednica, zahvaljujući sponzorima, uživati besplatno.

Naime, budući da je splitski Shift, kao i cijela event industrija, pogođen globalnom situacijom s koronavirusom, 15 IT tvrtki se ujedinilo i podržalo Shiftove projekte širenja znanja, kako bi sjajne konferencije nastavile živjeti.

Virtualna konferencija kao inspiracija

Zbog koronavirusa, ekipa Shifta je u travnju održala svoju prvu virtualnu konferenciju Shift AI, koja se pokazala iznimno uspješnom.

Umjesto uživo u Dublinu, konferencija je stotine profesionalaca koji rade na umjetnoj inteligenciji okupila online, među njima i predstavnike nekih od najbitnijih tehnoloških tvrtki u svijetu strojnog učenja i umjetne inteligencije.

 

U razgovorima o rudarenju podataka, strojnom učenju i neuronskim mrežama sudjelovali su svi, od Microsofta, IBM-a, Intela, Googlea, Accenturea i Salesforcea do Twittera i Facebooka.

Iz te se konferencije i izrodila ideja za Shift Remote.

Privremeno smo preselili online, a Shift Dev premjestili na deveti mjesec, jer su nam zdravlje i sigurnost svih sudionika na prvom mjestu. Ipak, od rujna se nadamo vratiti na konferencije kakve najviše volimo – one uživo. Shift Dev je dosad u Split doveo najveće svjetske developerske umove, ljude koji su izmislili većinu onoga na čemu današnji developeri rade. To je za našu scenu neprocjenjivo bogatstvo. Nadamo se da ćemo u rujnu nastaviti ovaj dobar niz“, izjavio je Ivan Burazin, organizator Shifta.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.