Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Novo u Splitu: Arhitektonsko-građevinske radionice za djecu “Prostor”

Romana Ban

Romana Ban

01.12.2022.

Uvijek s radošću popratimo prilike za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih, pogotovo kad je riječ o besplatnim izvanškolskim aktivnostima iz STEAM područja, stoga nas je iznimno razveselila vijest o novom programu za djecu u našem gradu.

Riječ je o projektu Prostor, odnosno o programu interaktivnih radionica arhitektonsko-građevinskog karaktera za djecu i mlade.

Tko je “zakuhao” Prostor?

Iza ovog projekta stoje arhitektice Marija Mrsić i Vanda Trifunović te građevinarka Alemka Babić, koje će u sklopu Prostora osmišljavati, organizirati i voditi radionice.

Osim što su diplomirane inženjerke arhitekture, urbanizma i građevinarstva, one su dizajnerice i predavačice s pedagoškim kompetencijama.

Sa svojim višegodišnjim iskustvom rada u privatnim tvrtkama i poučavanja u srednjim školama i na fakultetu, na kreativan će način približiti djeci i mladima arhitekturu i građevinarstvo kao prostornu umjetnost prisutnu svugdje oko nas.

Kroz različite teme djeca će se na način prikladan svom uzrastu upoznati s osnovama arhitekture i građevinarstva, objašnjavaju.

“Cilj projekta Prostor je potaknuti kod djece kreativno izražavanje, promatranje prostora oko sebe i slobodno izražavanje vlastitog mišljenja i kritičkog promišljanja.”

Radionica “Moj prostor

Prva radionica u sklopu ovog projekta je “Moj prostor”, a prilagođena je djeci u dobi od 6 do 10 godina, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Mjesta za prvi “Moj prostor” već su popunjena, no ista će se radionica održati

15.1.2023. (nedjelja) na adresi Starčevićeva 24/C (ZUIS).

Točan termin održavanja radionice 15.1. bit će objavljen na Instagram profilu @radionicamojprostor i na Split Tech City Kalendaru. 😉

“Polaznici će se na radionici upoznati s osnovnim elementima zgrade i funkcionalnim prostorijama u stanu. Na primjeru jednog nacrtanog stana osmislit će razmještaj prostorija, birajući i ukrašavajući namještaj i potrebnu opremu. Za vrijeme stvaranja prostora zajedno ćemo komentirati prijedloge i ideje kako bismo djeci približile proces opremanja prostora”, najavljuju voditeljice. 

Radionica “Moj prostor” će kroz zanimljiv sadržaj  i u poticajnom okruženju ponuditi djeci zabavu i učenje.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Prijave su obavezne i šalju se na radionicamojprostor@gmail.com.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti