Proglašeni pobjednički projekti startup akademije StartIT@PICS

Prije gotovo mjesec dana s velikom smo radošću najavili IT startup akademiju StartIT@PICS; riječ je o edukacijskom programu namijenjenom pojedincima i timovima koji se nalaze u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga, a sve u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije u sklopu projekta ICT županija.

Prvi dio programa trajao je tjedan dana, a sastojao se od intenzivnih edukacija tijekom kojih su polaznici dobili sva potrebna znanja za formiranje cjelovitog plana za pokretanje startupa. Slijedilo je mjesec dana samostalnog rada, tijekom kojeg su desetorica iskusnih lokalnih poduzetnika iz IT sektora bila na raspolaganju polaznicima u svojstvu mentora, pružajući im pomoć prilikom provedbe i izrade projekata.

Ovaj edukacijski program završio je prošlog petka, 25.10.2019., ‘Demo danom’, tijekom kojeg su polaznici imali priliku održati ‘pitcheve’ te prezentirati svoj napredak tijekom trajanja programa.

U odličnoj atmosferi, prepuna dvorana u PICS-u slušala je ‘pitcheve’ dvanaest timova, a članovi žirija koji su ih ocjenjivali bili su Ivan Burazin, Đulijano Nola, Ante Dagelić, Dario Boras i Marko Maljković.

Premda žiriju posao zasigurno nije bio lagan, u finalnom odabiru odlučili su se za tri najbolja projekta:

1. Stipo Margić – projekt Capallble

2. Matej Livajić i Luka Krešo – projekt Dr. Heart

3. Marin Kovačević – projekt AirTowar

Uskoro ćete na našem portalu moći pročitati detaljnije o pobjedničkim idejama! 🙂

Preostali finalisti su bili: Tanja Vuković – projekt TripSailing, Antonio Nikolić i Duje Štolfa – projekt SortIT, Nenad Matošević – projekt Real Estate Go, Ivica Delić – projekt FreelancersTools, Antonio Josip Šolić – projekt Falco Explorator, Vedran Podlipec – projekt Chess Doubles, Jurica Šeparović i Pero Lipotić – projekt Timeout, Ante Tešija – projekt Eligo i Tomas Pinjušić – projekt GoToBot.

Nakon što je završila ceremonija proglašenja pobjednika, uslijedilo je druženje okupljenih uz zakusku. Dojmovi svih prisutnih su bili izuzetno pozitivni, a članovi žirija, kao i drugi članovi stručne zajednice, bili su ugodno iznenađeni kvalitetom prikazanih projekata i razinom inovativnosti i motivacije prisutnih članova timova.

Ovim događajem je završio prvi ciklus StartIT akademije, a već sada su krenule pripreme za nove aktivnosti vezane za praćenje razvoja IT poduzetnika u sklopu projekta ICT županija.

Želimo zahvaliti svim našim mentorima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i obogatili ovaj program neprocjenjivim savjetima i znanjem, svim timovima koji su imali hrabrosti i motivacije prijaviti se te realizirati projekte do samog kraja ciklusa, kao i svim drugima koji su svojim doprinosom omogućili da realiziramo ovaj program”, rekla je zadovoljna ekipa organizatora iz ICT županije.

Veselimo se sljedećim njihovim projektima i novim idejama splitske mladosti!

Podijeli

O autoru

Startup.hr

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.