Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Pozivamo vas na CISEx Friday!

Split Tech City

Split Tech City

18.06.2021.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na CISEx Fridayju u Splitu 25. lipnja u pubu Baraka (Vukovarska 35c, 21000 Split) s početkom u 17 sati.

Službeni dio će otvoriti predsjednik udruge CISEx, Davor Runje. Zadnjih mjeseci svjedoci smo redovitim vijestima o višemilijunskim investicijama i akvizicijama domaćih IT tvrtki. Biti osnivač IT tvrtke nikada nije bilo popularnije i današnji klinci sve više sanjaju da budu novi Silvio Kutić, Mate Rimac ili Tomislav Car. Sada, kada se IT etablirao kao važna gospodarska grana u javnosti, hoće li nam napokon biti puno lakše osnivati i graditi IT tvrtke ili možda ipak ne?

Davor Runje, predsjednik udruge CISEx

U razgovoru s iskusnim IT osnivačima, CISEx je identificirao nekoliko ključnih reformi koje bismo morali napraviti kako bismo bili spremni za novi korak razvoja IT-a, te krenuli u njihovo rješavanje. U ovom predavanju pokazat ćemo koji su to izazovi i koja su rješenja implementirali drugi, puno zreliji ekosustavi, a koja i mi želimo primijeniti u Hrvatskoj. Osim predavanja, izuzetno nas zanimaju lokalna iskustva i problemi kako bismo i njih ugradili u Hrvatsku, ali i EU strategiju razvoja na kojoj surađujemo.

Potom će nam Hajdi Ćenan, potpredsjednica udruge CroAI reći nešto više o hrvatskom startup ekosustavu. Startupi su u zadnje vrijeme ‘in’, ne samo u Hrvatskoj, već i na razini Europske Unije koja želi postati globalni lider u inovacijama. U ožujku ove godine donesena je i od većine država članica odmah potpisana tzv. Startup deklaracija (Hrvatska ju je potpisala mjesec dana kasnije) u kojoj se startupi nazivaju pokretačima inovacija te budućnosti europskog gospodarstva.

Hajdi Ćenan, potpredsjednica udruge CroAI

Uz Deklaraciju, pokrenuta je i inicijativa na razini Europske Komisije kojom se startupima želi dati glas i kroz koju im se želi omogućiti znatno lakše i bolje poslovanje, kako ne bi više morali ‘bježati’ van EU da ostvare svoje ambiciozne ciljeve.

Iz Gammachefa će nam se pridružiti Đulijano Nola koji će nam predstaviti prvi robotski restran u kojem će kuhati njihovi kuhari-roboti.

U nastavku možete pronaći sažetak predavanja:

  • Davor Runje, CISEx/Airt – Kako će izgledati sljedećih 10 godina IT-a u Hrvatskoj?
  • Hajdi Ćenan, CroAI/Airt – Hrvatski startup ekosustav
  • Đulijano Nola, Gammachef – Kako smo od hobi projekta iz garaže došli do otvaranja prvog robotskog restorana Bots&Pots?

Sudjelovanje je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio. Sudionici koji nisu u mogućnosti prisustvovati događanju uživo moći će se uključiti putem YouTube streama

Ovaj događaj je organiziran u suradnji sa zajednicom Split Tech City i projektom ICT županija te uz financijsku potporu agencija HAMAG BICRO i EEN.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti