Poziv na Ocean Hackathon – natjecanje za more kakvo želimo

Zaljubljenik ste u more, ali vas brine stanje u kojem se more i oceani nalaze?

Posjedujete digitalne, grafičke, poslovne, pravne, znanstvene, laboratorijske i druge korisne vještine koje mogu doprinijeti u rješavanju gorućih problema naših mora, oceana i obalnih područja?

Ako je odgovor da, prijavite se na Ocean Hackathon!

Platforma za registraciju natjecatelja je otvorena, a rok za prijavu je 8. listopada. 

Ocean Hackathon® je 48-satno događanje tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje. Natjecanje se odvija u nekoliko faza od kojih je prva predlaganje izazova odnosno tema koje će biti stavljene na raspolaganje natjecateljima.

Natjecanje na kojem će se ponuđeni izazovi rješavati održat će se od 9. do 11. listopada u 19 gradova diljem Europe među kojima je i Split te u Kanadi i Meksiku. Pobjednicima iz svakog grada plaćeno je putovanje i osigurani svi troškovi za finalno natjecanje u Brestu koje će se održati krajem godine,a predviđene su i nagrade za pobjednike lokalnih natjecanja.

Rješavanje izazova

U Splitu je za rješavanje prijavljeno ukupno 9 izazova koji pokrivaju različita područja, a rješavanje se temelji na korištenju dostupnih digitalnih podataka.

Po svom obliku digitalni podatci mogu biti: nautičke karte, fotografije, pravni aspekti i pomorska sigurnost, lokacije kablova, olupine, plutače, morske mijene, razina mora, oceanografske prognoze, onečišćenje, ekologija, fizikalno-kemijske karakteristike obalnog područja, pomorske aktivnosti.

Prijave su otvorene još malo

Vlasnicima izazova potrebni su motivirani i entuzijastični članovi koji su voljni isprobati nešto novo i u 48 sati ponuditi rješenje za važna pitanja vezana uz more i priobalno područje. Ako ste neodlučni prijaviti se možete za više izazova. U prijavnom obrascu ćete opisati vještine i znanja koja posjedujete, a mi ćemo Vas na samom natjecanju ovisno o preferencijama i vještinama koje posjedujete pridružiti najprikladnijem timu.

Popis svih prijavljenih izazova i kompetencija potrebnih vlasnicima izazova možete pronaći u katalogu. Što se samog formata natjecanja tiče, izvjesno je da će se zbog epidemiološke situacije dio aktivnosti održati online.

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu zajedno s partnerima Europskom poduzetničkom mrežomZnanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u RijeciTehnološkim parkom Varaždin, udrugom Split Tech City i SPI poduzetničkim inkubatorom i uz potporu ICT županije organizator je Ocean Hackathona® na Sveučilištu u Splitu.

Za više informacija kontaktirajte Ured za transfer tehnologije putem maila: info@utt.unist.hr ili pozivom na broj: 021 566 882.

Dajte svoj doprinos ekologiji, pritom se družeći, uživajući i učeći.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.