Popijte kavu s Nizozemcem koji živi hrvatski san!

Nakon neplanirane poduže pauze, vrijeme je da se još jednom okupimo na omiljenoj poduzetničkoj kavi!

Pozivamo vas na svibanjsko izdanje Open Coffee meetupa, koji će se prvi put u svojoj 12-godišnjoj povijesti održati – ‘online’!

Živjeti hrvatski san

Virtualnim druženjem počastit će nas Jan de Jong, splitski zet koji u zadnje vrijeme puni novinske stupce svojim poslovnim uspjesima i planovima.

Ovaj 35-godišnji Nizozemac prije 13 se godina iz udobnosti svog doma preselio u Lijepu našu.

Bez hrvatskih korijena, bez obitelji i prijatelja u Hrvatskoj, došao je u Split sa željom da pokrene vlastiti posao.

Njegova želja nije ostala samo želja; osnovao je tvrtku M+ Group i među prvima pokrenuo profesionalni kontakt centar u Hrvatskoj.

 

Devet godina poslije, u vrijeme kad su zapošljavali 400 ljudi i pružali usluge najvećim hrvatskim tvrtkama, Jan je prodao svoje dionice i, kako kaže, dobio ono što svaki poduzetnik traži – slobodu!

Kod nas je lakše biti prvi

Nakon toga je prvi u Hrvatskoj pokrenuo tvrtku specijaliziranu za e-mail marketing i marketing automatizacije – “Webpower Adria”, a vlasnik je i digitalno-marketinške agencije “Younited”.

Jan de Jong zna da nije jednostavno izgraditi uspješnu tvrtku u Hrvatskoj, ali smatra da kod nas nije ništa teže nego negdje drugdje. Dapače, mišljenja je da Hrvatska nudi brojne pogodnosti svima poduzetnog duha.

“Najveća šansa koju Hrvatska nudi poduzetnicima je da u nečemu budu prvi; nešto što je već jako razvijeno u zapadnoeuropskim zemljama mogu donijeti u Hrvatsku i regiju. Upravo sam na taj način i ja izgradio svoje uspješne tvrtke”, objašnjava.

Poduzetnici kao kreatori bolje Hrvatske

Uvjeren je da pozitivne promjene u Hrvatskoj neće biti potaknuti od politike, već od poduzetničke scene.

Danas je Jan otac četvero djece i poduzetnik te mu je želja doprinijeti izgradnji Hrvatske iz koje mladi neće morati odlaziti u potrazi za boljim prilikama i srećom.

Ne propustite sljedeći OpenCoffee Split i upoznajte Jana de Jonga putem njegova predavanja “Croatia – Full of entrepreneurial opportunities“!

Vidimo se 14.5. (četvrtak) u 10.30 na Zoomu/Facebook Live-u!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.