Počeo je CSadria Clan Championship, a završnica se igra u Splitu

CSadria Clan Championship je regionalno natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive, čija će se završnica održati 31. ožujka u Splitu. Igrači iz regije već se natječu u kvalifikacijama, a četiri najbolja tima borit će se za nagradni fond veći od 20 tisuća kuna.

CSadria Clan Championship je zamišljen kao prva ozbiljna stepenica za regionalne igrače i timove. Prilika novim igračima i timovima s novim postavama da se dokažu i usporede s drugim timovima u regiji. Format je osmišljen tako da se svaki tim ima priliku kvalificirati i odigrati minimalno tri meča. LAN završnica traje jedan dan kako igrači ne bi imali dodatne troškove. Kod organizacije smo pri svakom koraku računali na to da izađemo u susret igračima i svim njihovim realnim zahtjevima, s obzirom na to da sam i sam kao igrač puno puta bio nezadovoljan kvalitetom organizacije i uvjetima igranja – otkrio nam je jedan od organizatora turnira, Leonardo Bujas.

Završnica turnira u Splitu

Mečevi će na završnici, 31. ožujka, početi već u prijepodnevnim satima, a cijeli će događaj biti otvoren za javnost. Za posjetitelje će biti pripremljen prostor za druženje i praćenje mečeva, a imat će priliku i za osvajanje nagrada. Završnica će se održati u Clan Gaming centru u Splitu, jednom od najbolje uređenih i opremljenih centara tog tipa u ovom dijelu Europe. Timovi će igrati na vrhunskim računalima u zvučno izoliranim kabinama.

Organizatori poručuju kako je cilj projekta promocija i razvoj eSporta u Splitu i Hrvatskoj, koji je sigurno zabavna industrija budućnosti.

Sve mečeve lige, kao i same završnice možete besplatno pratiti na Twitchu i Facebook stranici turnira.

 

 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.