Ovogodišnje izdanje WIRE konferencije održat će se online

U ovim tmurnim vremenima, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko mjeseci, veseli nas vidjeti da u korisnim događajima i konferencijama još ima života.

Tako nam je Ekonomski fakultet u Splitu, uz potporu Generalne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije, kao dobar domaćin, pripremio čak jedanaesto izdanje konferencije “Week of Innovative Regions in Europe“ – WIRE XI 2020 koje će se održati 04 – 06.11.

Naravno, s obzirom na situaciju, morat ćemo prihvatiti činjenicu da se ipak radi o online događaju, ali nećemo cjepidlačiti. 🙂

Za one koji još nisu upoznati s događajem objasnit ćemo ukratko o čemu se radi.

Dakle, WIRE je najveći forum Europske komisije za inovacije i regionalni razvoj, a konferencijom se želi ukazati na mogućnosti koje inovacije nude u pogledu rješavanja nekih od najvećih izazova današnjice poput klimatskih promjena, zaštite voda, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja tzv. pametnih gradova (engl. smart cities). 

Direktni smo svjedoci nejednakosti u razvoju između regija Europske unije i ozbiljnog problema odljeva mozgova, pa se postavlja pitanje što mi kao zajednica možemo učiniti kako bi se minimizirale nejednakosti i spriječio gubitak intelektualnog kapitala.

Wire konferencija sastojat će se od niza okruglih stolova (roundtable) i paralelnih sesija, a unutar svake sesije nekoliko govornika raspravljat će na zadanu temu.

Predviđeno vrijeme trajanja svake sesije je 90 minuta, s tim da će zadnjih 20-30 min biti ostavljeno za interakciju govornika s publikom gdje će publika biti u mogućnosti postavljati pitanja putem slide.do aplikacije ili chata.

Ciljana publika uključuje (ali nije ograničena na iste): regionalnu vlast, lokalno stanovništvo, pomorske i turističke djelatnike, mlade istraživače (doktorande i postdoktorske studente), predstavnike sveučilišta i visokoškolskih ustanova te mlade poduzetnike.

Polazeći od činjenice da predavači na sebi nose teret (ne)uspjeha konferencije organizatori su doveli zvučna imena, tako da u uspješnost ne sumnjamo, a zadnjeg dana konferencije na temu: “Stvaranje formalnih i neformalnih poduzetničkih ekosustava u slučaju udaljenih regija” u panel raspravi, između ostalih, sudjelovat će i naš Toni Trivković.

Cijeli program, kao i popis predavača potražite na linku.

Logo ovogodišnjeg izdanja simbolizira različite tematske elemente konferencije; link simbolizira povezanost digitalnih inovacija, infinity vječnu potragu za boljim rješenjima, a konop povezivanje kopnenih i otočnih zajednica u koherentnu cjelinu.

Nijansa plave boje komunicira asocijativne elemente mora i neba.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a registrirati se možete OVDJE.

Konferencija se organizira uz potporu Europske komisije, Generalne uprave za istraživanje i inovacije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije te Grada Splita.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.